Germania nu va interveni militar în Siria

0

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că este ‘evident’ că regimul sirian încă mai dispune de un arsenal de arme chimice după atacul imputat Damascului asupra unei zone controlate de rebeli, însă a exclus pentru moment participarea Germaniei la o eventuală operaţiune militară împotriva regimului lui Bachar al-Assad.

‘Acum trebuie să recunoaştem că este evident faptul că distrugerea (armelor chimice siriene) nu a fost completă’, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă la Berlin.

Cu toate acestea, Germania doreşte să se asigure că ‘toate eforturile sunt depuse pentru a arăta că acest atac cu arme chimice este inacceptabil’, a mai spus Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Fără acordul Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german), nicio operaţiune a armatei germane în străinătate nu poate avea loc. Germania a desfăşurat avioane de recunoaştere şi de realimentare deasupra Siriei şi Irakului, însă numai ca parte a coaliţiei internaţionale care luptă împotriva grupurilor jihadiste.

Germania a jucat un rol central în distrugerea arsenalului chimic declarat de Damasc după un atac cu arme chimice în care au fost ucise sute de persoane în regiunea Ghouta Orientală, la est de Damasc, în august 2013.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.