Lansări de carte, la Zilele Literaturii Germane

0

O serie de manifestări, care includ prezentări de carte şi lecturi ale autorilor germani, români şi din alte ţări, precum şi o excursie literară la Vârşeţ, în Serbia, vor avea loc, începând de vineri, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediţie a Zilelor Literaturii Germane, care îşi deschide porţile la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din municipiul Reşiţa.

„Şi la această ediţie, vor avea loc o serie de prezentări de carte şi numeroase lecturi ale autorilor, oaspeţi ai noştri, din România, Germania, Austria, Ungaria, Slovenia şi Serbia. Manifestările, cu excepţia deschiderii festive şi a programului de luni, 16 aprilie, vor avea loc în limba germană”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Erwin Josef Ţigla, organizator al manifestării.

La Biblioteca germană sunt programate lecturi ale autorilor Nora Iuga din Bucureşti, Joachim Wittstock din Sibiu, Bianca Barbu din Timişoara şi Kristiane Kondrat din Germania.

Totodată, va avea loc şi o prezentare de carte a autoarei Ilse Hehn (Ulm, Germania). Este vorba de antologia multilingvă „Die Sehnsucht, die ist mir so leicht. Schreiben im Exil” (Dorul, care îmi este atât de uşor. Scriere în exil).

Manifestările vor continua, sâmbătă, la Reşiţa, iar duminică, 15 aprilie, participanţii vor face o excursie literară în Banatul istoric, la Vârşeţ, în Serbia. Aici, acţiunile se vor desfăşura la Biserica romano-catolică „Sf. Gerard” şi la Biblioteca Orăşenească din Vârşeţ.

Zilele Literaturii Germane se vor încheia, luni, 16 aprilie, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oraviţa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.