Secții ale Spitalului ”C. I. Parhon” din Iaşi, nefuncționale

0

Mai multe secţii ale Spitalului ”C. I. Parhon” din Iaşi sunt nefuncţionale, cele trei etaje ale unităţii medicale fiind afectate de apa folosită pentru stingerea incendiului iscat la Institutul de Boli Cardiovasculare ”I. M. Georgescu”, aflat în aceeaşi clădire, au declarat, joi, pentru Agerpres, reprezentanţii spitalului.

„Pentru Spitalul Parhon, se estimează pentru fiecare etaj pagube în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Sunt cheltuieli estimate după o evaluare iniţială care se referă la instalaţii termice, instalaţii electrice, renovarea pereţilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului „C. I. Parhon”, dr. Ionuţ Nistor.

Conform acestuia, Secţia de Terapie Intensivă, Secţia de Dializă şi Ambulatoriul Spitalului „C. I. Parhon” au fost afectate şi ele.

„În acest moment nu sunt funcţionale. Toate cele trei servicii sunt închise. Este o situaţie pe care o manageriem împreună cu cei de la DSP împreună cu SMURD şi Ambulanţă. În cazul urgenţelor din afara judeţului se încearcă redirecţionarea sau rezolvarea urgenţei în localitatea de domiciliu. Pentru cei din judeţul Iaşi care au nevoie de intervenţii urologice şi nefrologice asigurăm un minim de intervenţii chirurgicale, restul sunt direcţionaţi la Spitalul Militar sau Spitalul CFR. Pentru secţii de terapie intensivă colaborăm cu cei de la Spitalul Sf. Spiridon. Sperăm să reluăm activitatea în următoarele două-trei zile”, a afirmat dr. Nistor.

El a precizat că pacienţii dializaţi sunt transferaţi în centrele private din Iaşi până va fi repusă în funcţiune staţia de dializă. De asemenea, în ambulatoriu cel puţin 100 de pacienţi sunt reprogramaţi zilnic să revină pentru perioada următoare.

Spitalul „C. I. Parhon” funcţionează la etajele 1, 2 şi 3 ale clădirii în care Institutul de Boli Cardiovasculare ocupă etajele 4, 5 şi 6. Spitalul „C. I. Parhon” este singura unitate din Moldova care are şi un Compartiment de Dializă şi Centrul de Transplant Renal. Aici sunt trataţi pacienţi din toată zona estică a ţării şi nu numai.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.