Șoferii cu mașini înmatriculate în Bulgaria, lovitură dură

0

Poluarea aerului reprezintă o problemă foarte gravă pentru Uniunea Europeană, legată de calitatea vieţii. Europa trebuie să rezolve această problemă. Există măsuri la mai multe niveluri – naţional, local, iar noi, cetăţenii, trebuie să ne schimbăm unele obiceiuri şi să renunţăm la anumite facilităţi. Pentru că nu statul sau municipiul este bolnav din cauza aerului murdar, ci noi suntem bolnavi”, a declarat ministrul bulgar al mediului şi apelor, Neno Dimov.

Bulgaria creşte taxa pe mediu pentru combaterea poluării. Noile măsuri ale vecinilor noştri bulgari îi lovesc, deocamdată, pe şoferii care au maşini înmatriculate în această ţară.

Statele care introduc astfel de interdicţii trebuie să se asigure că aceste vehicule nu vor ajunge în alte ţări ale Uniunii Europene. Această situaţie trebuie compensată la faţa locului”, a adăugat ministrul Dimov.

El a anunţat că se are în vedere o modificare a taxelor de mediu. „Pentru automobilele electrice va fi zero, pentru hibrizi şi pentru autoturismele mai noi, taxele vor fi minime, iar pentru maşinile mai vechi, preţul va fi majorat.

Vor fi introduse şi autocolante pe baza normei europene. Am convenit cu Ministerul Transporturilor că ar trebui să existe o astfel de identificare. Ideea principală este să se poată face o diferenţiere între autoturisme, iar în cazul în care acestea poluează, să poarte o anumită culoare de autocolant, care să indice că nu pot intra în oraş”, a mai spus ministrul bulgar al mediului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.