Premiera FAD a Teatrului Regina Maria, lăudată

0

Scriitoarea britanică Nicola Wilson, autoarea piesei de teatru F.A.D. (Noduri şi Plăci) prezentată în premieră naţională la Oradea, a apreciat, într-o discuţie cu actorii şi publicul, atât regia spectacolului, cât şi coregrafia şi aranjamentul muzical, se arată într-un comunicat al Teatrului Regina Maria.

„Autoarea a răspuns pozitiv invitaţiei lansate de teatrul nostru, aceea de a viziona spectacolul F.A.D. (Noduri şi plăci), al cărui text îl semnează şi de a participa la o discuţie deschisă cu publicul orădean. Întâlnirea a fost un real succes. Scriitoarea şi-a manifestat sentimentele de admiraţie pe care le nutreşte pentru actori datorită prestaţiei acestora, apreciind faptul că au descoperit valenţe care pentru ea reprezintă o noutate şi a apreciat atât viziunea artistică a lui Horia Suru, regizorul spectacolului, cât şi partea de coregrafie şi muzică”, se menţionează în comunicat.

Întâlnirea a avut loc în cursul serii de miercuri, după prezentarea spectacolului, pe scenă fiind invitaţi, alături de autoare, regizorul Horia Suru şi actorii din distribuţie.

Spectatorii, în număr mare, au participat activ la discuţie, adresând întrebări atât autoarei, cât şi actorilor. Atmosfera a fost una degajată, iar dialogul a avut o latură cordială şi una informală. Scriitoarea a vorbit despre teatru, despre felul în care acesta i-a influenţat ulterior cariera de dramaturg şi motivaţiile pentru care a scris textul „Noduri şi Plăci”.

Acest gen de întâlnire face parte dintr-un program care a fost iniţiat odată cu spectacolul „Cheia”, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, la premiera căruia a participat autorul textului, András Forgách. Următorul eveniment de această natură a avut loc la premiera spectacolului „Cabaretul Dada”, în regia Ancăi Bradu, la care a fost invitat reputatul dramaturg român Matei Vişniec.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.