James Comey, un nou atac la Trump

0

Donald Trump este ”inapt moral” să conducă Statele Unite, a declarat fostul director FBI James Comey într-un interviu pentru postul de televiziune ABC.

În acest interviu, James Comey, destituit în 2017 de către Donald Trump din postul de şef al poliţiei federale (FBI), face un portret foarte sumbru al şefului statului american, pe care-l prezintă ca pe un mincinos care-i „murdăreşte pe toţi cei care sunt în jurul lui”.

„Eu nu cred în aceste poveşti potrivit cărora ar fi deficient mental sau în primele stadii ale demenţei”, a declarat Comey. „Eu nu cred că el este inapt medical. Eu cred că el este inapt moral să fie preşedinte”.

„Preşedintele nostru trebuie să încarneze respectul faţă de valori care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) este adevărul. Acest preşedinte nu este capabil să o facă”, a apreciat Comey.

„Problema cu acest preşedinte este că el îi murdăreşte pe cei care sunt în jurul lui”, a mai apreciat fostul şef al FBI. „Iar întrebarea este (…) ce nivel de murdărire te face până la urmă inapt să-ţi realizezi obiectivul de a proteja ţare şi a o servi”.

Comey acumulează nemulţumiri faţă de Trump.

„O persoană care vorbeşte despre femei şi le tratează ca pe nişte bucăţi de carne, care minte în permanenţă despre lucruri importante şi despre lucruri mărunte şi insistă ca poporul american să creadă, această persoană nu este aptă să fie preşedintele Statelor Unite din motive morale”, a spus el

Trump l-a destituit pe Comey în 2017, punând în discuţie modul în care FBI a efectuat ancheta cu privire la folosirea ilegală de către democrata Hillary Clinton a unui server privat de e-mail, pe vremea când era secretar de Stat.

Preşedintele a denunţat de asemenea ancheta FBI cu privire la suspiciuni de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi în timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Comey tocmai a publicat o carte de 300 de pagini – „A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership” – în care prezintă un portret extrem de dur al al Trump, pe care-l acuză că este obsedat de imaginea sa şi îi pasă prea puţin de public. Cartea îl prezintă pe Donald Trump ca pe un boss mafiot, o persoană necinstită şi egocentrică.

Trump, la rândul său, s-a dezlănţuit din nou duminică împotriva fostului director FBI, într-o serie de tweet-uri. El a scris că ancheta cu privire la e-mailurile lui Clinton a fost condusă „stupid” şi l-a catalogat pe Comey drept o „scursură”.

Dezvăluind că şi-a imaginat înainte de alegerile din 2016 că democrata Hillary Clinton avea să obţină o victorie, Comey l-a enervat pe Trump, care i-a răspuns pe Twitter.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.