Orban nu-l iartă pe Daniel Zamfir

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că propunerea de excludere din partid a senatorului Daniel Zamfir a venit din cauză că acesta nu a respectat hotărârile conducerii şi a atacat sistematic partidul. Orban spune că niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL, potrivit news.ro.

„Am formulat propunerea de excludere (din partid – n.r.). Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale partidului şi atacuile sistematice asupra conducerii PNL, împotriva liderilor PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus că a monitorizat presa timp de patru luni şi niciun lider PSD nu a reuşit să-l egaleze pe Zamfir în ceea ce priveşte atacurile la adresa PNL.

„Chiar făceam o monitorizare de presă pe ultimele patru luni, nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la atacurile împotriva PNL şi împotriva leadership-ului PNL. Nu o fac cu plăcere, sincer, dar sunt obligat să o fac, pentru că PNL are destui adeversari şi întotdeauna cei mai periculoşi adeversari sunt cei pe care nu îi cunoşti. Ştiţi vorba aia „Apără-mă Doamne de duşmani, că de prieteni am eu grjă””, potrivit liderului PNL.

Întrebat dacă nu este vreo problemă că, prin excluderea lui Daniel Zamfir partidul va pierde un senator, Orban a replicat: „Sunt convins că reprezentarea PNL în Parlament va fi la fel de puternică şi de hotărâtă, chiar dacă se va lua această decizie”.

Biroul Executiv National al PNL a decis la finalul lunii martie excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost preşedinte al Comisiei economice din Senat şi iniţiatorul legii pentru plafonarea dobânzilor la creditele bancare. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei, că a avut suficientă răbdare în privinţa lui Zamfir, căruia i-a dat trei avertismente publice.

Decizia de excludere a senatorului Daniel Zamfir a fost adoptată în Biroul Executiv National al PNL cu 25 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi doua nule, Alina Gorghiu şi Marian Petrache fiind cei care au propus o sancţiune mai uşoară. Hotărârea va trebui validată de Consiliul National al PNL.

„Sunt un om care cu greu mă hotărăsc să iau o decizie de sancţionare a cuiva. Am avut suficientă răbdare, am lansat trei avertismente publice şi nu numai că nu şi-a corectat atitudinea, ci (…) şi-a intensificat atacurile la adresa mea, împotriva colegilor mei şi împotriva deciziilor partidului, iar acest lucru nu poate fi tolerat de conducerea partidului”, a declarat atunci preşedintele PNL, Ludovic Orban.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.