Scandalul imunoglobulinei ia proporții

0

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat luni că va verifica dacă dozele de imunoglobulină au ajuns la cei care aveau nevoie.

„Este un departament în cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă cu acest aspect. Nu mi s-a adus la cunoştinţă faptul că nu ar fi fost distribuite, dar am primit şi o informaţie azi de dimineaţă şi am trimis pe cineva să vedem exact care e situaţia, pentru că ar trebui să mai intre şi alte doze, avem un grafic de livrări. Voi verifica personal acest aspect astăzi”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Pintea a adăugat că, dacă există doze în depozit, vor fi distribuite imediat pentru pacienţi.

Presa scrie că bolnavii cu imunodeficienţă primară nu au nici acum dozele care le sunt necesare pentru a supraviețui. Este vorba despre dozele de imunoglobulină, pentru obţinerea cărora Ministerul Sănătăţii a declanşat Mecanismul internaţional de protecţie civilă, astfel încât statele Uniunii Europene să ne poată ajută cu aceste medicamente. De atunci a trecut aproape o lună şi jumătate. Acum, există în ţară o parte din cele 10.000 de doze care trebuia să ajungă din Austria. Cele 3.850 de doze sunt de jumătate de lună în depozitul Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerul Sănătăţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.