Maria Grapini, în plenul PE: “Nu trebuie să ne temem…oamenii de alți oameni!“

Marți, 17 aprilie, plenul Parlamentului European de la Strasbourg a repus pe agendă tema dificilă și complexă a migrației, la nivel european, în fapt la cel mondial, căci procesul amplu de fugă și dezrădăcinare este unul demult internațional. Eurodeputații au luat în discuție progresele realizate în ceea ce privește pactul mondial al ONU pentru asigurarea unei migrații legale, desfășurate în condiții de siguranță și de ordine, respectiv pactul privind refugiații.

Umanista Maria Grapini a avut o nouă intervenție în plen, prin care a cerut răspunsuri clare și măsuri concrete de gestionare a celei mai mari provocări mondiale, după cel de-al doilea război.

“Nu trebuie să ne temem de migrație, așa e, nu trebuie să ne temem, oamenii de alți oameni! Problema pe care vreau s-o ridic este următoarea: UE are un plan coerent prin care să se asigure, pe de o parte securitatea migranților, pe de altă parte siguranța unei selecții corecte a celor care migrează? Din punct de vedere economic sau din perspectiva războiului? Credeți că avem securizare și selecție corecte? Avem și un plan de returnare a migranților? Personal, cred ca nu a fost și nu este nici acum  un plan coerent privind migrația și asigurarea securității!”, a insistat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.