Manuel Valls se vrea primar al Barcelonei

0

Fostul premier socialist francez Manuel Valls a anunţat vineri că intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al oraşului spaniol Barcelona la alegerile din 2019 din partea Partidului Ciudadanos (centru-dreapta), informează AFP şi dpa.

‘Ei bine, mă voi gândi la asta’, a declarat Manuel Valls, 55 de ani, pentru postul de televiziune spaniol RTVE, apărându-şi decizia recentă de a se implica în politica din Catalonia.

El a fost întrebat despre o eventuală candidatură din partea Ciudadanos, partid de centru-dreapta, care se opune ferm independenţei Cataloniei, regiunea spaniolă din care face parte şi oraşul Barcelona.

Valls, care s-a născut la Barcelona dintr-un tată catalan şi o mamă elveţiancă emigrantă în Franţa, a luat parte în ultimele luni la mai multe evenimente de campanie pentru Ciudadanos.

Referindu-se la angajamentul său împotriva separatismului în Catalonia, el a dat asigurări că este implicat în această dezbatere ‘în calitate de copil de catalan, născut la Barcelona, pentru că vreau să ofer Cataloniei şi Spaniei ceea ce şi ele mi-au oferit: originile mele, este de asemenea o formă de generozitate’.

‘M-am implicat în această dezbatere în calitate de european, deoarece consecinţele pentru Europa (ale separatismului catalan) sunt foarte importante’, a adăugat el.

‘Să continui în această dezbatere? Da, mă interesează să rămân în această dezbatere politică şi intelectuală. Să merg mai departe de atât? Mă voi gândi la asta’, a mai spus el în interviu.

‘Ciudadanos este deschisă prezenţei unor persoane ca Manuel Valls pe listele noastre’, a reacţionat Albert Rivera, liderul Ciudadanos, principala formaţiune de opoziţie în Parlamentul catalan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.