Revolta milioanelor de nehotărâți

Share:

Liviu Dragnea merge mai departe. Își urmărește, obsesiv, atingerea mizelor sale personale: judiciare, politice și electorale. Pesediștii îl ascultă orbește, înfundând partidul într-o mlaștină din care va putea fi cu greu scos. Păstrând proporțiile, comportamentul de astăzi al lui Dragnea seamănă, izbitor, cu cel al lui Adrian Năstase, din perioada 2001-2004. Cu un minus evident la capitolul competență, pentru că, oricât de coruptă ar fi fost guvernarea Năstase, puteam vorbi atunci de lideri PSD cu anvergură care ajunseseră miniștri redutabili! Astăzi, Cabinetul Dăncilă este o glumă bună, în contextul în care alarmant de mulți membri ai Guvernului, din eșalonul I și II, sunt de o incompetență crasă! Și în perioada mandatului de premier/președinte PSD al lui Năstase, și în perioada lui Dragnea, pesediștii au rupt orice contact cu realitatea politică, socială și economică înconjurătoare. Modul de prostire, în față, a milioanelor de români este incalificabil și va avea același efect de bumerang și pentru PSD-ul condus, cu mână forte, de Dragnea.

Și între 2001 și 2004, Năstase se credea etern la guvernare! Astăzi, Dragnea face o gafă similară! Mai mult decât atât, prin comportamentul lor disprețuitor, Dragnea și valeții săi, pe cât de umili, pe atât de obsedați să rămână în grațiile șefului suprem, au omis un lucru esențial. Și anume anticiparea revoltei milioanelor de nehotărâți/scârbiți de actuala clasă politică, electorat care hotârâse să nu se mai prezinte la vot! Mulți români au văzut, inițial, o salvare în PNL și au considerat că liberalii, oricât de incompetenți și corupți ar fi, reprezintă, oricum, o variantă mai bună, un rău mai mic, decât cel reprezentat de PSD.

În 2016, însă, la ultimele alegeri locale și prezidențiale, acest uriaș bazin electoral a considerat că, între PNL și PSD, nu este nicio diferență și au acționat în consecință: votând cu USB/USR sau rămânând acasă! Prea multe blaturi, la nivel local și nu numai, între liberali și pesediști, așa încât, oricum, votul ar fi mers în direcția acestui blat ordinar!

Astăzi, însă, tot derapajul liderilor PSD i-a alarmat pe românii care nu mai mergeau la vot! Dragnea nu anticipează, încă, amploarea acestei reacții! Crede, probabil, că mizează pe voturile a câteva milioane de români, în special din mediul rural – voturi suficiente pentru a forma o majoritate, care vor fi aduși, în continuare, la vot, de primarii PSD! Rețeta este arhicunoscută! Din păcate pentru PSD, toată tevatura cu majorarea salariilor, modificarea legilor Justiției și bulversarea mediului de afaceri, îi va costa scump pe liderii acestui partid, în special pe Dragnea, cel care se visează președintele României.

Cu puține excepții, toate categoriile sociale sunt nemulțumite. Se cred înșelate, umilite, sfidate de interminabilele minciuni ale liderilor PSD! Când tu știai că, înainte de aceste așa-zise majorări, primeai o sumă, iar astăzi, după limitarea cuantumului sporurilor, primești mai puțini bani, nu prea îți convine să fii făcut mincinos! Reacția lor va fi una greu anticipabilă în acest moment!

Dragnea și Tăriceanu refuză să ia în calcul varianta pierderii alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare! Miza este atât de mare pentru ei, încât continuă, pas cu pas, să preia controlul total al instituțiilor statului român. Nu există aliați, nu există parteneri, nu există niciun dram de dorința de reformare a României, ci doar obsesia malefică de a subordona, total, România, unor găști politice care vor să calce, după bunul plac, totul în picioare!

Iohannis, Orban și liberalii joacă aici un rol crucial. Fără o repoziționare mult mai fermă a lui Iohannis și fără o reformare reală a PNL, fără o curățare a viitoarelor liste electorale de liberalii care au făcut blat cu pesediștii, PNL nu va reuși să convingă!

Se anunță clipe grele pentru România! Mult-clamatul program de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile a fost aruncat de mult la coșul promisiunilor electorale! Tot ceea ce mai contează astăzi pentru Dragnea este să scape de dosare și de zgomotul asurzitor al zăngănitului de cătușe care, probabil, îi provoacă numeroase coșmaruri! România, prezentul și viitorul său, nu mai contează demult!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.