Merkel și Macron îl somează pe Trump

0

Liderii Germaniei şi Franţei îi vor cere preşedintelui american Donald Trump să nu renunţe la tratatul nuclear cu Iranul, întrucât o astfel de decizie ar putea crea probleme majore, a indicat luni în Canada ministrul german de externe Heiko Maas, transmite Reuters.

Donald Trump a dat termen până la 12 mai principalelor puteri europene semnatare ale acordului din 2015 cu Iranul să „remedieze deficienţele groaznice” ale acestui tratat, în caz contrar ameninţând că va refuza să extindă suspendarea sancţiunilor împotriva Teheranului prevăzută de acord.

Potrivit ministrului german de externe, în cadrul întâlnirilor pe care le vor avea la Washington, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron îi vor cere lui Trump să nu abandoneze acordul nuclear cu Iranul, care, a subliniat Heiko Maas, „este foarte important să fie menţinut”.

„Dacă acest tratat eşuează sau SUA se retrag din el, nu vom mai avea nimic similar şi ne temem că situaţia se va deteriora semnificativ, împreună cu tot ce presupune aceasta”, a declarat presei ministrul german de externe, în marja reuniunii miniştrilor de externe din Grupul celor 7 state cele mai industrializate care are loc la Toronto.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.