Nadal bate record după record

Share:

Rafael Nadal a câştigat duminică cel de-al 31-lea turneu Masters din carieră, impunându-se în finala de la Monte Carlo împotriva japonezului Key Nishikori.

O dată cu câştigarea titlului la Monte Carlo, Rafa Nadal îşi păstrează şi poziţia de lider al clasamentului mondial, pe care ar fi pierdut-o în detrimentul lui Federer, dacă ar fi pierdut finala.

Scorul finalei Rafa Nadal – Key Nishikori nu lasă însă loc de interpretări: 6-3, 6-2. Ibericul a devenit astfel primul jucător de tenis din era Open care câştigă de 11 ori acelaşi turneu. Prima oară când a câştigat titlul la Monte Carlo a fost în anul 2005.

Acesta este al 31-ea trofeu de categoria Masters 1.000 cucerit de Nadal, care şi-a trecut cu această ocazie în palmares a 76-ea titlu din cariera sa.

Campionul iberic a disputat până acum 12 finale la Monte Carlo, fiind învins o singură dată, în 2013, de sârbul Novak Djokovic.

Nadal a reuşit, totodată, să termine pentru a cincea oară turneul din Principatul Monaco fără să piardă nici măcar un set, aşa cum s-a mai întâmplat la ediţiile din 2008, 2009, 2010 şi 2012.

În schimb, Kei Nishikori a pierdut a patra sa finală consecutivă într-un turneu de categoria Masters 1.000, după cele de la Madrid (2014), Miami şi Montreal (ambele în 2016).

În proba de dublu de la Monte Carlo, titlul a revenit fraţilor gemeni americani Mike şi Bob Bryan, care au învins în finală, cu 7-6 (7/5), 6-3, perechea compusă din austriacul Oliver Marach şi croatul Mate Pavic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.