Maria Grapini, mesaj emoționant de condoleanțe pentru familia academicianului Dinu C. Giurescu!

0

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis, de la Bruxelles, un mesaj de condoleanțe, după vestea tristă, de marți, 24 aprilie, pricinuită de moartea marelui român, Dinu C.Giurescu.

Dinu C. Giurescu, născut pe 15 februarie 1927, la București, a fost istoric și politician, membru titular, din anul 2001, al Academiei Române, deputat în Parlamentul României și vicepreședinte al Partidului Conservator (UMANIST).

Umanista Maria Grapini a transmis familiei academicianului un mesaj emoționant.

“Am fost onorată să stau în băncile Parlamentului alături de academicianul Giurescu – un patriot desăvârșit! Țin minte și acum faptul că, după ședințe, mergeam în biroul Grupului Umaniștilor. Domnia Sa a fost pentru scurt timp în potitică si doar la Partidul Umanist! Și-a dat demisia din Parlament, întristat de calitatea politicii, de neputința de a face schimbările pe care și le dorea! Mi-a spus că se va dedica scrisului, în putinii ani pe care îi mai are de trait

Aș dori ca, măcar post mortem, să reușim să-i îndeplinim dorința:  istoria adevarată a României să fie repusă la locul ei, să respectăm scara valorilor, păstrarea valorilor, să luptăm pentru redarea demnității românilor și a independentei României! Academicianul Giurescu ar merita să fie în cărțile noastre de istorie! Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!”, a transmis europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.