Monica Pop nu vrea sporuri egale pentru medici

0

Monica Pop, Manager general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, a afirmat luni, după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, că i se pare inadmisibil ca medicii din diferite spitale să aibă sporuri egale.

„Doamna prim-ministru a propus, în mod foarte corect zic eu, să se facă un grup de lucru de câţiva manageri (…) Mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din diferite spitale (…) Nu e normal (…) să fie sporurile egale la medici. Chiar dacă unul e chirurg în Spitalul Fundeni şi altul e chirurg în Spitalul din Lehliu, nu e normal să aibă acelaşi spor, pentru că nu fac acelaşi lucru (…) Ar trebui ca cei din spitalele care fac triaj să aibă 10% sporul sau 15% şi spor mai mare cei care lucrează într-adevăr şi care salvează vieţi”, a declarat Monica Pop, la plecarea de la Palatul Victoria.

Ea a precizat că la întâlnirea de la Guvern s-a discutat despre fiecare gen de spital şi despre fiecare situaţie în parte.

„La spitalul pe care eu îl conduc nu sunt probleme. Noi ne-am încadrat în sporul acela de 23% global şi am putut să dăm oamenilor salariile aşa cum trebuie. Sunt nişte mici probleme care se pot rezolva”, a mai afirmat Monica Pop.

Totodată, ea şi-a arătat speranţa ca Executivul va ţine cont de propunerile făcute de managerii de spitale.

„Să fie foarte clar: legea, în principiu, este o lege bună, este o lege care a crescut serios salariile celor mai multe categorii de salariaţi din spitale”, a mai afirmat Monica Pop.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.