Negocierile pentru formarea guvernului, în impas, în Italia

0

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Partidul Democrat (PD, centru stânga), multă vreme adversari, s-au declarat marţi pregătiţi să discute despre un program guvernamental comun, după ce s-a renunţat oficial la opţiunea unei alianţe M5S/extremă dreapta, relatează AFP.

În cazul unui eşec al acestei noi axe, M5S a afirmat că este favorabilă organizării de noi alegeri.

Învins la parlamentarele de la 4 martie care nu au oferit o majoritate clară, PD a refuzat orice alianţă pentru a nu servi drept „cârjă” nimănui, dar marţi s-a arătat „dispus să se gândească” la un acord cu M5S.

Pentru aceasta, PD a cerut ca liderul M5S, Luigi Di Maio, să pună capăt definitiv negocierilor pe care le purta de mai multe săptămâni cu Liga lui Matteo Salvini (extremă dreaptă).

„Doresc să anunţ oficial că pentru mine orice discuţie cu Liga s-a încheiat aici”, a declarat Luigi Di Maio marţi seară, după ce a avut o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico (M5S).

Acesta a primit din partea preşedintelui ţării, Sergio Mattarella, misiunea de a explora axa M5S-PD după eşecul ipotezei M5S-coaliţia de dreapta, săptămâna trecută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.