Dan Puric aduce o nouă premieră: „Aceşti români fantastici”

Share:

Spectacolul „Aceşti români fantastici”, cu textul şi regia semnate de actorul Dan Puric, va fi prezentat în premieră oficială pe 6 mai la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor.

„‘Aceşti români fantastici’ nu este o piesă încurajatoare, pentru că românii nu au nevoie de curaj, este o piesă în care, consider eu, vă veţi vindeca sufleteşte”, a declarat Dan Puric, într-o conferinţă de presă.

Alături de Dan Puric, din distribuţia spectacolului fac parte Ovidiu Cuncea, Amalia Ciolan şi Beatrice Rubică.

Realizatorul spectacolului a declarat că a dorit alături de el pe scenă actori care să aibă o afinitate cu mesajul pe care îl transmite piesa.

Amalia Ciolan a spus despre Dan Puric că este „un mare artist şi un creator”. ”E foarte plăcut şi reconfortant să te afli în preajma unui astfel de om”, consideră ea.

Ovidiu Cuncea a mărturisit că, deşi era într-o perioadă destul de ocupată din punct de vedere artistic, în final a fost cucerit de universalitatea textului propus.

„M-a cucerit universalitatea textului, deşi este despre români. După ce o să-l vedeţi o să vă daţi seama că este valabil pentru orice generaţie. Este un text, cu personaje şi cu acţiune, care este valabil pentru orice generaţie, deci se poate juca şi peste o sută de ani şi asta m-a făcut să accept proiectul. Practic mă simt ca şi cum aş juca Richard al III-lea, deşi este un text scris de Dan Puric”, a declarat Ovidiu Cuncea.

Spectacolul va avea două reprezentaţii la Bucureşti: pe 6 mai – la Palatul Naţional al Copiilor şi pe 11 mai – la Sala Dalles, după care vor urma Tulcea, Constanţa, Târgovişte şi Galaţi, a spus Dan Puric.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.