Ministrul Ioan Deneș, control inopinat pe Litoral

0

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a vizitat astăzi, inopinat, plajele din Vama Veche, Constanța, Mamaia și Năvodari pentru a verifica la fața locului stadiul de pregătire pentru minivacanța de 1 Mai. Ioan Deneș a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), Hristu Uzun.

La Vama Veche, ministrul a constatat că doi utilizatori de plaje nu au ecologizat zona aferentă și nu aveau instalate coșuri de gunoi.

De asemenea, suprafața de plajă avea denivelări ale profilului, ca urmare a furtunilor din ultima perioadă. Demnitarul a cerut ca deficiențele constatate să fie remediate până astăzi, la ora 18.00. În cazul în care operatorii nu remediază deficiențele în acest termen vor primi avertisment, iar dacă până vineri, 27 aprilie, ora 12.00, nu se conformează vor fi amendați conform legii.

Ulterior, Ioan Deneș s-a întâlnit cu primarul comunei Limanu, Daniel Gh. Georgescu, U.A.T de care aparține Vama Veche, căruia i-a solicitat să intervină pentru igienizarea zonei din Vama Veche, adiacentă plajei.

Vizita ministrului