Putin și Macron vorbesc aceeași limbă

0

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, au făcut apel luni la ”aplicarea strictă” a acordului privind programul nuclear iranian, în timp ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, nu a anunţat încă dacă se decide să se retragă din acord, relatează AFP şi Reuters.

”Preşedinţii rus şi francez s-au pronunţat în favoarea menţinerii şi a strictei aplicări ” a acordului din iulie 2015, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, după o convorbire telefonică între cei doi lideri.

În comunicat se precizează că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa administraţiei franceze. Macron l-a sunat pe Putin pentru a-l informa în legătură cu convorbirile pe care le-a avut cu Trump.

Preşedintele american urmează să-şi anunţe decizia pe 12 mai în legătură cu acordul privind programul nuclear iranian, semnat în iulie 2015 de către Teheran şi şase mari puteri ale lunii.

Duminică, John Bolton, consilierul său pentru securitate naţională, a declarat că Trump nu a luat încă decizia, adăugând că preşedintele american examinează propunerea omologului său francez privind deschiderea de negocieri pentru un nou acord.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.