Crisia Farm lanseză conceptul de farmacie modernă

0

Crisia Farm lanseaza pe piata din Romania conceptul de farmacie moderna, dotata cu laborator si tehnologie inovativa, capabila sa ofere tratamente personalizate, de ultimă generatie

In acelasi context al tratamentelor personalizate, Crisia Farm lanseaza o platforma unica la nivel national, de dezvoltare si promovare a retetelor magistrale

In Europa, conceptul de ingrijire farmaceutică personalizata moderna a fost implementat pentru prima data in Olanda, in anul 1990. Strategia de succes a acestei solutii este axata atat pe optimizarea, cat si pe inovarea asistentei farmaceutice personalizate, largind optiunile terapeutice pentru medicii prescriptori si imbunatatind calitatea vietii pacientilor. Investitiile in inovarea si dezvoltarea produselor au condus la raspandirea conceptului de combinare farmaceutica la nivel mondial, fiind activ pana la acest moment in 34 de tari din Europa, in total peste 60 de tari din intreaga lume.

Crisia Farm implementeaza acest concept in Romania, ajungand sa fie a 35 -a tara europeana in care atat medicii prescriptori cat si  pacientii se pot bucura de o lejeritate si o inovatie in domeniul farmaceutic.

Farmacist specialist laborator Cosmina Bengescu, manager Crisia Farm, afirma: “Ingrijirea farmaceutica personalizata recunoaște ca fiecare pacient este unic.

In stransa colaborare cu farmacistii, medicii prescriptori stabilesc cea mai buna forma si putere de dozare, calea de administrare, combinatia si durata tratamentului.

Rețeta magistrala obținuta prin corelarea celor mai potrivite substante active farmaceutice strict adaptate la nevoile pacientului este esenta retetei de laborator. Formularea magistrală realizata de către un farmacist sub indrumarea medicului prescriptor este esentială pentru a furniza pacientului un tratament personalizat, unic.

Medicii prescriptori au un rol foarte important in a ne furniza nevoile si ideile pentru a-i ajuta sa-si trateze pacientii. Am investit in echipamente modern, tehnici de lucru inovative si instruire permanenta.’’

Datorita echipei de cercetatori, medici, chimiști si a peste 200 de farmaciști aflați pe patru continente, a experientei vaste in domeniul farmaceutic, a tehnologiei de top și a concentrării pe compozitia farmaceutica, laboratoarele de cercetare sustin descoperirea și dezvoltarea de concepte inovatoare pentru tratarea pacientilor, tratamente care se adreseaza strict afectiunilor acestora. Se dezvolta astfel, vehicule inovatoare de administrare precum unguente și baze transdermice, pachete convenționale gata de utilizare și alte soluții și produse farmaceutice utilizate de medicii prescriptori, farmacisti și pacienți din intreaga lume.

Farmacist Amalia Apostol, laboratory development business manager Crisia Farm: „Preparatele disponibile pe piata au limitari. Oferta noastra stiintifica este de nerefuzat pentru medicul care, desigur, pune in prim plan interesul terapeutic: combinațiile in laborator oferă solutii unice pentru fiecare pacient, oferind posibilitatea medicului și farmacistului de a crea un tratament dedicat, cu eficienta maxima”.

Rețeta magistrala conceputa in scopul personalizarii tratamentului vine cu o gama largă de beneficii, nu doar pentru pacienți, ci si pentru medici; deoarece crește calitatea si eficienta tratamentului oferit. De exemplu, imbunatateste conformitatea cu medicatia si salveaza viata garantand pacientului o probabilitate mai mica de efecte secundare, tratamentul fiind unic. Acest fapt inseamna ca produsul de compoziție farmaceutic poate fi personalizat fie printr-o forma de dozare alternativa, fie printr-o putere alternativa de dozare sau terapie combinata. Preparatul magistral ofera, de asemenea și o soluție in situația lipsei de medicamente. Produsele magistrale pot servi că alternativa la nevoile terapeutice noi și indisponibile.

Dr. Oana Clatici, medic primar dermatologie , prescriptor retete magistrale Crisia Farm vine cu o parere pertinanta in domeniu: ”Pentru noi, medicii, obișnuiti cu tipizatele, rețeta magistrală reprezinta o provocare profesionala. Vorbim acum de formulari studiate științifice si de calitatea superioara a substanțelor active folosite in reteta magistrala, substante  conforme normelor farmacopeei Europene. E lesne de înțeles ca un preparat farmaceutic personalizat, eficace va multumi pacientul, din ce in ce mai atent la calitatea produselor farmaceutice disponibile pe piata”.

Produsele farmaceutice Crisia Farm sunt create și fabricate in laboratorul farmaciei sau prin facilități de proceduri GMP care au la bază cunoștințe farmaceutice știintifice.

Activitatea Crisia Farm se concentreaza pe urmatoarele segmente de compozitii farmaceutice:

  • Servicii de compoziție: medicamente personalizate, preparate in instalatiile de preparare sterila și non-sterila, in stransa cooperare cu medicii de prescripție medicala.
  • Branduri: concepte inovatoare, vehicule și formulari pentru compoziții farmaceutice.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.