A înflorit „Ficusul”!

0

Klaus Iohannis se pregătește asiduu de confruntarea electorală de anul viitor, când vizează un nou mandat de președinte. De câteva săptămâni a ieșit din inerția cu care ne obișnuise în cei trei ani și jumătate de mandat, în care concediile cuplului prezidențial se țineau lanț!

Modificarea legilor justiției, bătaia uriașă de joc cu care Dragnea și gașca pesedistă tratează milioanele de români, reprezintă un serios semnal de alarmă pentru un șef de stat care trebuia (obligatoriu) să ia atitudine! Iar Iohannis, ironizat, de foarte mulți, cu porecla „ficusul”, a reînceput să se lupte pentru România, pentru românii care se văd umiliți, sfidați, batjocoriți, de hoarda intereselor penalilor din PSD, care vor să ciuruiască și ultima brumă de Justiție independentă! Atacurile vehemente la adresa lui Kovesi și, implicit, a DNA, tentativele de decredibilizare a  procurorilor și a judecătorilor, a actului de justiție, urmăresc, fățiș, nu numai pervertirea noțiunii de Justiție, dar și timorarea și, de ce nu, subordonarea acesteia!

Teama de pușcărie, zăngănitul asurzitor al cătușelor, provoacă multor pesediști, și nu numai pesediștilor, coșmaruri greu digerabile, care trebuie urgent contracarate!

Modul în care Parlamentul, prin comisii speciale sau nu, pline de vasali obedienți lui Dragnea, se pliază pe jocuri străine milioanelor de români, nu face altceva decât să alarmeze, să panicheze, orice persoană responsabilă!

Iohannis a ieșit la luptă! Animat, în principal, de obsesia obținerii unui nou mandat de președinte, încearcă să capteze cât mai multe voturi ale celor nenulțumiți de isteria pesedisto-aldistă de subordonare a Justiției! Iohannis a făcut greșeli în mandatul său! Nu puține! Însă are datoria ca, din rațiuni mai mult sau mai puțin electorale, să încerce să se opună tăvălugului pesedist! Este, practic, ultima redută în fața atacurilor pesediste! Fără o poziționare fermă, fără declarații tranșante, fără pași concreți în direcția apărării statului de drept, nu are nicio șansă în cursa prezidențială! Mai ales că mașinăria decredibilizării, prin televiziunile de casă ale PSD, și prin folosirea instituțiilor statului, politizate excesiv, în acest război, joacă un rol important!

Iohannis are șansa de a deveni președintele pe care l-au așteptat românii! De a arăta că îi pasă de viitorul României! De a lupta până la capăt, de a purta stindardul apărării sistemului judiciar!

Este adevărat că, în DNA, în Justiție, au existat abuzuri de neconceput. Cazul Negulescu „Portocală” este de notorietate! Exemplul nu este singular! De aici, însă, până la a arunca cu tone de lături în Kovesi și DNA, este o cale lungă, pe care aplaudacii de serviciu, o parcurg cu o viteză amețitoare, în contextul în care tot ce contează este salariul uriaș pe care îl primești drept preț al pervertirii tale ca jurnalist, formator de opinie, om!

Și ca jurnalist, ca și în alte profesii, ai de ales, în multe cazuri, între a mânca, uneori, pâine uscată, de pe masă, sau caviar, de pe jos, aruncat de stăpânul care vrea obediență totală, bineînțeles!

Războiul Iohannis-PSD va fi unul dus pe viață și pe moarte! Lupta pentru fiecare vot va avea consecințe incalculabile, mai ales că Dragnea vizează, la rândul său, funcția de președinte! Și știe că nu are nicio șansă dacă manipularea nu va atinge cotele dorite de echipa sa de campanie! În consecință, jumătate plus unu din românii care vor merge la vot, cât mai puțini, doresc pesediștii, trebuie să creadă în gogorița statului paralel și să voteze conform intereselor pesediste!

Vom vedea ce ne rezervă, politic și nu numai, viitorul. Faptul că Iohannis arată că îi pasă reprezintă o speranță! Vom vedea, însă, cât de eficiente vor fi declarațiile/demersurile sale în această direcție!

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.