Șeful diplomației chineze, vizită la Phenian

0

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, a sosit miercuri la Phenian, aceasta fiind prima oară în 11 ani când un şef al diplomaţiei Chinei se deplasează în Coreea de Nord, în contextul în care Beijingul şi Phenianul îşi consolidează relaţiile după summitul istoric intercoreean, relatează AFP.

Această vizită de două zile intervine pe fondul unei agitaţii diplomatice în peninsulă, cu câteva săptămâni înainte de o întâlnire istorică între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american, Donald Trump.

Wang, care urmează să se întâlnească cu omologul său nord-coreean, Ri Yong Ho, a fost întâmpinat la aeroportul din Phenian de către ministrul adjunct de externe al Coreei de Nord Ri Kil Song şi de alţi oficiali.

Wang Yi şi Ri Yong Ho s-au întâlnit la începutul lunii aprilie la Beijing, la câteva zile după vizita liderului nord-coreean Kim Jong Un în China.

Atunci, Kim, care a efectuat prima sa vizită în străinătate de la preluarea mandatului la sfârşitul anului 2011, s-a întâlnit cu preşedintele chinez, Xi Jinping.

Wang Yi este primul ministru de externe al Chinei care efectuează o vizită în Coreea de Nord după 2007, aspect ce simbolizează relaţiile bilaterale uneori fluctuante între cei doi foşti aliaţi în Războiul Coreei (1950-1953).

Fostul premier chinez Wen Jiabao a efectuat o vizită la Phenian în 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.