Actrița Crina Lință revine acasă!

În data de 21 mai, de la orele 20:00, în cadrul Festivalului Național de Teatru „Elvira Godeanu” se joacă spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu. Distribuția este formată din actorii: Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.  

În 2015, Crina Lință a primit titlul de „ambasador al Gorjului” în cadrul manifestărilor din cadrul Programului „Acasă la Brâncuși”. În 2018, actrița absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, revine acasă, la Târgu Jiu, de data aceasta, pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”!

Crina Lință este actriță, producător și manager. A debutat în teatrul profesionist în anul 2017 cu spectacolul „Lettice și Leușteanul”, regia Geanina Hergheligiu, în care joacă alături de Ioana Pavelescu și Silviu Biriș. La sfârșitul anului, apărea în cel de-al doilea spectacol de teatru profesionist: „Milk on fire”, scris și regizat de Radu Pocovnicu. Este președintele Asociației Arte dell’Anima din București din anul 2015, respectiv al Teatrului Arte dell’Anima. În anul 2016 a fost manager de proiect în cadrul proiectului cultural „Handle with care. Itinerant social theatre” finanțat de Institutul Cultural Român și în 2017 a fost manager de proiect în cadrul proiectului cultural „Educația începe în cartier”, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului „București – Oraș Participativ”. Tot în anul 2017, își face debutul și în teatrul radiofonic, cu spectacolul „Surpriza dragostei” de Marivaux, traducere și adaptare radiofonică Pușa Roth, regia artistică Vasile Manta, în care are rolul principal: Contesa.

„Lettice și Leușteanul” în regia Geaninei Hergheligiu este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate. Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperiți la Târgu Jiu, în data de 21 mai, orele 20:00 pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, în cadrul Festivalului Național de Teatru „Elvira Godeanu”!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.