Agenția Națională de Transplant va fi restructurată

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că a fost gândit un plan de restructurare a Agenţiei Naţionale de Transplant, care să urmărească şi transparentizarea procedurilor.

„Pot să vă spun doar că am gândit un plan de restructurare a Agenţiei Naţionale de Transplant. (…) Cu siguranţă trebuie restructurată. În primul rând, este vorba şi de transparentizarea procedurilor, de tot ceea ce se întâmplă acolo. Nu vreau să acuz pe nimeni, nu am acuzat niciodată, vreau doar ca lucrurile să meargă mult mai bine”, a afirmat Pintea, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Sorina Pintea a adăugat că a discutat şi cu reprezentanţii Eurotransplant în vederea reluării negocierilor privind afilierea României la această organizaţie.

„Am discutat şi cu cei de la Eurotransplant, am avut săptămâna trecută discuţii cu ei. Putem relua negocierile pentru că avem totuşi pacienţi mulţi pe listele de aşteptare. (…) Sunt mai multe organizaţii gen Eurotransplant în Europa şi fiecare are o cotizaţie anuală. Pe de altă parte, este foarte bine că s-a început transplantul pulmonar în România, este foarte important, este un mare pas înainte, spun eu, pentru că trebuia să facem şi asta”, a susţinut ministrul.

Potrivit Sorinei Pintea, legea transplantului a fost retrasă din „transparenţă decizională” pentru că au fost nenumărate propuneri, „nenumărate contradicţii” legate de forma care a fost prezentată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.