Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în 2018

0

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,4%, în primul trimestru al anului, în comparaţie cu acelaşi interval din 2017, iar cel mai semnificativ impact la acest rezultat l-au avut vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, respectiv vânzările de produse nealimentare, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Conform statisticii, în perioada ianuarie – martie, ca serie brută, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun s-au majorat cu 9,5%, în timp ce vânzările de produse nealimentare au cunoscut s-au majorat cu 7,3%.

Pe de altă parte, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,5%, în intervalul analizat.

Totodată, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat un salt de 7,4%, în primele trei luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior,

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.