Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în 2018

0

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,4%, în primul trimestru al anului, în comparaţie cu acelaşi interval din 2017, iar cel mai semnificativ impact la acest rezultat l-au avut vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, respectiv vânzările de produse nealimentare, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Conform statisticii, în perioada ianuarie – martie, ca serie brută, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun s-au majorat cu 9,5%, în timp ce vânzările de produse nealimentare au cunoscut s-au majorat cu 7,3%.

Pe de altă parte, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,5%, în intervalul analizat.

Totodată, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat un salt de 7,4%, în primele trei luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior,

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.