Ambasada României la Roma, despre românul dispărut în Oceanul Atlantic

0

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul românului dispărut de câteva zile în Oceanul Atlantic.

“Ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul cetăţeanului român declarat dispărut în Oceanul Atlantic, în timp ce se deplasa din insula franceză Martinica către Republica Italiană. Imediat după semnalarea situaţiei, misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii suplimentare”, se arată răspunsul oferit de MAE la solicitarea Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că ambasada României la Roma monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consular.

 Un român practicant de yachting şi colegul său italian sunt dispăruţi de câteva zile în Oceanul Atlantic, afirmă surse citate de cotidianul La Repubblica şi de agenţia ANSA.
Cei doi practicanţi de yachting – italianul A.R. (53 de ani) şi românul A.V. (în vârstă de peste 30 de ani) – se deplasau din Insula franceză Martinica spre Italia la bordul unei ambarcaţiuni cu lungimea de 14 metri, „Bright”.

Soţia sportivului italian a alertat autorităţile italiene, semnalând că ambarcaţiunea a dispărut în Oceanul Atlantic, între Insulele Azore şi Gibraltar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.