Festivalul Internațional „Shakespeare”, un uriaș succes

Share:

Festivalul Internaţional ”Shakespeare”, care s-a desfăşurat la Craiova timp de două săptămâni în organizarea Teatrului Naţional ”Marin Sorescu”, s-a încheiat duminică seara cu spectacolul ”Ace şi Opiu” al regizorului canadian Robert Lepage, prezentat pentru prima dată în România de compania Ex Machina şi aplaudat de public minute în şir.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, Ex Machina este o companie interdisciplinară, ce reuneşte actori, scriitori, scenografi, tehnicieni, cântăreţi de operă, păpuşari, graficieni, artişti din domeniul audiovizual, contorsionişti şi muzicieni, care doreşte să devină un incubator pentru o nouă formă de teatru, care să ajungă şi să fie trăită de publicul mileniului trei.

Preşedintele de onoare al Festivalului „Shakespeare”, Emil Boroghina, a afirmat la încheierea evenimentului, aflat la a XI-a ediţie, că dorinţa celor care au iniţiat acest proiect a fost de a aduce la Craiova cei mai importanţi creatori din teatrul mondial în proporţie de 98% şi şi-au îndeplinit această misiune asumată în urmă cu 24 de ani. „Un festival se încheie, celălalt stă să înceapă. Noi ştim deja câteva teatre care vor poposi la Craiova la ediţia următoare. Am încheiat această ediţie cu un spectacol de Robert Lepage, probabil cel mai important regizor de teatru al lumii despre care Petre Brook spunea că e singurul geniu al regiei mondiale contemporane. Azi am convenit ca cea de-a XII-a ediţie a festivalului să se deschidă cu un spectacol al lui Robert Lepage. Şi vă promitem că ediţia din 2020 va fi cea mai bună dintre toate”, a spus Boroghină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.