Medvedev, menținut premier de Putin

0

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a propus Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, candidatura lui Dmitri Medvedev pentru funcţia de premier, informează site-ul Kremlinului, potrivit RIA Novosti şi AFP.

‘Preşedintele (Vladimir Putin) a supus candidatura lui Dmitri Medvedev în faţa Dumei de Stat, pentru a obţine acordul ei în vederea numirii lui (Dmitri Medvedev) preşedinte al guvernului Federaţiei Ruse’, se spune în comunicatul preşedinţiei ruse.

Duma de Stat plănuieşte să dezbată candidatura lui Dmitri Medvedev pentru funcţia de premier în data de 8 mai, informează TASS. Potrivit vicepreşedintelui camerei inferioare a parlamentului rus, Igor Lebedev, deja de luni vor începe consultările cu fracţiunile parlamentare.

Fostul guvern a demisionat la 7 mai, în ziua reînvestirii lui Putin ca preşedinte al Rusiei. Potrivit Constituţiei ruse, în maxim două săptămâni de la data demisiei, şeful statului rus trebuie să înainteze Dumei de Stat candidatura pentru un nou şef de guvern, candidatură pe care camera inferioară a parlamentului este obligată să o analizeze în decurs de o săptămână, potrivit Agerpres.

Acordul pentru numirea noului premier este considerat ca fiind dat atunci când pentru acesta votează majoritatea deputaţilor. În cel mult o săptămână după aceasta, şeful cabinetului de miniştri îi prezintă preşedintelui Rusiei propuneri pentru structura organismelor federale ale puterii executive, precum şi candidaturi de vicepremier şi miniştri federali.

Dmitri Medvedev a fost premier al Federaţiei Ruse pe parcursul întregii preşedinţii a lui Vladimir Putin, din 8 mai 2012.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.