Burleanu „revoluționează” Liga I

0

Răzvan Burleanu a a anunţat că vor urma câteva schimbări pentru formatul Ligii 1, care să crească interesul atât în tribune, cât şi în rândul echipelor. Liga 1 ar urma să revină la 16 echipe din sezonul 2019-2020, dar sistemul play-off şi play-out va fi păstrat.

Răzvan Burleanu a anunţat când începe viitorul sezon din Liga 1 şi când se disputa ultima etapă: „Liga I va debuta în această vară, pe 21 iulie şi sezonul 2018-2019 se va încheia pe 2 iunie 2019”, a dezvăluit Burleanu.

Însă cel mai interesant anunţ este cel referitor la formatul Ligii 1. Răzvan Burleanu vrea un sistem cu 16 echipe încă din sezonul 2019-2020, dar vrea să păstreze sistemul cu play-off şi play-out. Însă şi aici a propus o nouă modificare interesantă. Pentru a da o miză în play-out, FRF vrea ca cea mai bună echipă de aici să joace meci de baraj cu ultimul loc de Europa League din play-off. Câştigătoare barajului ar urma să joace în Europa League.

„Proiectul FRF, rămâne acelaşi, cunoaşteţi, 16 echipe la Liga 1, să putem face acest lucru posibil din sezonul 2019-2020, astfel încât din sezonul precedent să avem 4 echipe care din Liga a 2-a vor promova direct şi o a 5-a, la baraj. Deci acesta e situaţia pe care noi, ca Federaţie, ni-o dorim şi considerăm că 2019-2020 sau 2020-2021 ar putea să fie viabil de implementat.

E acest model pe care-l avem în vedere azi, în ceea ce priveşte sistemul competiţional din Damenarca, Belgia şi Ungaria, în care există o punte de legătură între play-out şi play-off, astfel încât cea mai bună echipă din play-out să dea un meci de baraj pe terenul echipei din play-off. Ma refer cu ultima echipă calificată din acest baraj să meargă în Europa League. E un model pe care-l analizăm pentru a vedea dacă putem da o miză sportiva şi echipelor din play-out”, a mai spus Răzvan Burleanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.