Burleanu „revoluționează” Liga I

0

Răzvan Burleanu a a anunţat că vor urma câteva schimbări pentru formatul Ligii 1, care să crească interesul atât în tribune, cât şi în rândul echipelor. Liga 1 ar urma să revină la 16 echipe din sezonul 2019-2020, dar sistemul play-off şi play-out va fi păstrat.

Răzvan Burleanu a anunţat când începe viitorul sezon din Liga 1 şi când se disputa ultima etapă: „Liga I va debuta în această vară, pe 21 iulie şi sezonul 2018-2019 se va încheia pe 2 iunie 2019”, a dezvăluit Burleanu.

Însă cel mai interesant anunţ este cel referitor la formatul Ligii 1. Răzvan Burleanu vrea un sistem cu 16 echipe încă din sezonul 2019-2020, dar vrea să păstreze sistemul cu play-off şi play-out. Însă şi aici a propus o nouă modificare interesantă. Pentru a da o miză în play-out, FRF vrea ca cea mai bună echipă de aici să joace meci de baraj cu ultimul loc de Europa League din play-off. Câştigătoare barajului ar urma să joace în Europa League.

„Proiectul FRF, rămâne acelaşi, cunoaşteţi, 16 echipe la Liga 1, să putem face acest lucru posibil din sezonul 2019-2020, astfel încât din sezonul precedent să avem 4 echipe care din Liga a 2-a vor promova direct şi o a 5-a, la baraj. Deci acesta e situaţia pe care noi, ca Federaţie, ni-o dorim şi considerăm că 2019-2020 sau 2020-2021 ar putea să fie viabil de implementat.

E acest model pe care-l avem în vedere azi, în ceea ce priveşte sistemul competiţional din Damenarca, Belgia şi Ungaria, în care există o punte de legătură între play-out şi play-off, astfel încât cea mai bună echipă din play-out să dea un meci de baraj pe terenul echipei din play-off. Ma refer cu ultima echipă calificată din acest baraj să meargă în Europa League. E un model pe care-l analizăm pentru a vedea dacă putem da o miză sportiva şi echipelor din play-out”, a mai spus Răzvan Burleanu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.