Nou director general al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română

0

Marcel Dan Bărbuţ a fost numit, începând de marţi, în funcţia de director general al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), iar la Organismul de Licenţe Feroviare Român (OLFR) Robert Mario Agiu ar putea să o înlocuiască pe Carmen Anca Bursuc în fruntea instituţiei, au declarat surse din domeniul feroviar.

La conducerea ASFR, Marcel Dan Bărbuţ îl înlocuieşte pe Cristian Vasiliu. Marcel Dan Bărbuţ a fost consilierul directorului general al AFER, iar Robert Mario Agiu a ocupat funcţia de consilier juridic în AFER.

Conform Directivei 2004/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29.04.2004 privind siguranţa căilor ferate comunitare, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să instituie o autoritate naţională de siguranţă. În România a fost înfiinţată Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR, prin Legea nr. 55/2006 din 16/03/2006 privind siguranţa feroviară (care a transpus Directiva 2004/49/CE), ca organism naţional răspunzător de sarcinile referitoare la siguranţa feroviară. Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR este un organism independent din punct de vedere funcţional şi decizional, care funcţionează în cadrul Autorităţii Feroviare Române – AFER, în condiţiile legii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.