Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la a XVII-a ediţie

0

Două filme incluse în competiţia internaţională pentru Trofeul Transilvania vor fi prezentate în premieră naţională în cadrul Zilelor Filmului Românesc, secţiune a programului celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie, potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de către organizatori.

Cele două pelicule sunt marele câştigător al Ursului de Aur la Berlin, „Nu mă atinge-mă” (Touch Me Not), debutul în lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie, respectiv „Charleston”, semnat de Andrei Creţulescu.

În total, 35 de producţii semnate de regizori autohtoni vor fi proiectate anul acesta în Zilele Filmului Românesc, respectiv 13 lungmetraje şi 22 de scurtmetraje, unele în premieră mondială, altele distinse cu premii importante în marile festivaluri. Dintre acestea, 30 de titluri vor intra în cursa pentru premiile secţiunii şi zeci de profesionişti din lumea filmului, interesaţi de noutăţile din cinematografia românească, vor participa la întâlnirile cu publicul TIFF.

Cel de-al doilea film, „Charleston”, semnat de Andrei Creţulescu, s-a bucurat de o premieră mondială în competiţia oficială de la Locarno. Creţulescu este prezent şi în competiţia de scurtmetraj cu Parabellum, proiectat în premieră mondială.

Printre surprizele acestei ediţii se numără cinci premiere absolute, unele dintre acestea semnate de regizori debutanţi.  

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.