Volkswagen Bucharest HALF MARATHON 2018, la a saptea editie

0

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 17.000 de participanți din peste 65 de țări vor lua startul la cea de-a 7-a ediție a Volkswagen Semimaratonul București, care are loc sâmbătă 12 mai începând de la ora 10:30 și duminică 13 mai de la 08.15 în Piața Constituției.

În data de 9 mai a fost organizată conferința de presă pentru lansarea celei de-a șaptea ediții a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, prilej cu care au luat cuvântul, Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen România, Sergiu Petre, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Ramona Ciocodei, Communication Manager, McDonalds România, Ionuț Nițoi, Director Hypermaket Colentina, Carrefour România, alături de Valeria Răcilă van Groningen, președinte Bucharest RUNNING CLUB și Laurențiu Mihai, Multimedia Content Editor, BRC.

Sâmbătă 12 mai, începând cu orele 12:30, la Cursa Copiilor McDonald’s, vor lua startul din Piața Constituției, toți copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3600, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 400 de copii. Cursele Copiilor McDonald’s sunt gratuite. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineața zilei de sâmbătă, 12 mai începând cu orele 7:00 din Sport Expo (Piața Constituției) iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Bucharest RUNNING CLUB anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. La sfârșitul Curselor Copiilor Mc Donald’s va fi organizată o tombolă iar înscrierea se va face în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției. Fiecare categorie de vârstă și de gen are alocată o urnă specială.Tombolele se desfăşoară în data de 12 mai, în intervalul orar 13:00-16:00, separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen.Primele 3 școli și primele 3 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente sportive oferite de McDonald’s.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor putea să concureze, sâmbătă, 12 mai, la Cursa Adolescenților Carrefour pe o distanță de 2,5 km, începând cu ora 10.30. Participanţii se pot înregistra la Sport Expo DOAR în ziua cursei – sâmbătă, 12 Mai – în funcţie de programul oficial. Alergătorii înregistraţi online îşi vor ridica kit-ul de participare în ziua de sâmbătă, până la ora 10.00 am. Kit-urile rămase nesolicitate, pentru care nu există participanţi înregistraţi, se vor distribui la ora 10.00 am, celor prezenţi şi care vor dori să alerge. Premiile sunt oferite de către Carrefour România și constau în produse IT.

Toti copiii se pot distra și pot face sport pe circuitul de trambuline, tiroliene si saltele oferite de McDonald’s pe toata durata zilei de sâmbătă,12mai în Piața Consittuției.

Sâmbătă 12 mai și duminică, 13 mai, Carrefour România îi așteaptă pe alergători în Piața Constituției cu doua food truck-uri – “Say Cheese” si “Copanel sau Aripioara” – care le oferă alergătorilor și susținătorilor un meniu delicios, ce va avea în componență și ingrediente bio. Mai mult, alături de cele două food truck-uri, retailerul vine cu o surprinzătoare propunere de street food, un colț de sănătate compus din fructe uscate și proaspete din care se vor prepara sucuri pe loc, sandvișuri delicioase, cât si salate din legume bio.

Duminică 13 mai, vor avea loc cursele pentru adulți. La orele 08.15, vor lua startul alergătorii de la 10km Individual. La 9:45, încep cursele de 21 km OMV Petrom și Ștafetă Scholl, formate la această ediție din echipe de câte 3 alergători (7km+7km+7,1km), urmând ca la ora 13.00 să fie dat startul Cursei Populare Vodafone. Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere vineri, 11 mai, între orele 15:00-20:00, sâmbată 12 mai, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 13 mai, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in București în dimineața competiției). Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse. Campionii din clasamentul general de la cursele de 21 km OMV Petrom, 10 km individual și Ștafetă Scholl vor primi premii în bani iar caștigătorii de la categorii de vârste vor primi produse și servicii. Ca în fiecare an, pentru distanţa de semimaraton –21,097 km vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia.

Bucharest RUNNING CLUB anunţă că în urma re-analizării traseelor curselor de la Semimaratonul Bucureşti 2018 şi a discuţiilor purtate cu toate categoriile implicate în procesul de organizare, persoanele cu dizabilităţi care doresc să participe în scaun cu rotile sau în bicicletă cu mânere se pot înregistra şi la cursa de 10 km. Pentru a spori măsurile de siguranţă, aceştia vor lua startul cu un avans de 15 minute,faţă de restul alergătorilor, respectiv ora 08.00.

În premieră pentru Europa, la cea de-a șaptea edițe a Semimaratonului București, Volkswagen va lansa Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le oferă alergătorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor. Acestea vor fi publicate pe paginile personale de Facebook, începând de miercuri, 16 mai. În prealabil, alergătorii vor trebui să se autentifice pe site-ul evenimentului – www.bucuresti21km.ro – în secţiunea dedicată.

Aplicaţia Volkswagen Bucharest HALF MARATHON (powered by MyLaps) îţi oferă cea mai completă experienţă de eveniment sportiv. Poţi urmări live evoluţia oricărui alergător, clasamentele în timp real, hărţile interactive ale curselor. În plus, te poţi distra cu modulul „selfie” şi poţi afla tot ceea ce trebuie să ştii despre Volkswagen Bucharest HALF MARATHON. Aplicaţia este disponibilă atât pentru dispozitivele ce folosesc Android, cât şi iOS. Link-ul pentru download poate fi găsit pe www.bucuresti21km.ro

Vodafone te fotografiază la această ediție a Semimratonului București: toți alergătorii cursei de 3 km vor primi de la Vodafone albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să se autentifice pe site www.bucuresti21km.ro cu aceeasi adresa de email de la contul de Facebook și vor primi pozele pe contul lor de FB.

World Class Româia va ajuta alergătorii mici și mari să se încălzească și să-i țină în formă în Piata Constituției, participanții având posibilitatea de a participa la sesiuni de fitness susținute de cei mai cunoscuți profesioniști în domeniu. Astfel, sâmbătă, copiii se vor încălzi alături de animatorii World Class în jurul orei 09.3. Duminică, antrenorii World Class vor începe sesiunea de warm-up în jurul orei 07.15, 08.40, respectiv 11.50.

Alergătorii sunt invitaţi să folosescă prilejul acestui eveniment de sărbatoare a Bucureştiului şi să se costumeze în personaje recunoscute sau să poarte elemente care reprezintă cauza pe care o susţin pe tot parcursul alergării. Organizatorii și partenerii oferă 3 diplome pentru cele mai trăznite costume. Participanții care aleargă cu costume trebuie să se prezinte la scena mare, imediat ce au terminat cursa pentru a li se evalua costumul de către organizatori și eventual a primi diploma.

Ajuns la cea de-a noua ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 24 cauze partenere ale Semimaratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate peste 25 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. Pe traseu vor fi amenjate puncte de divertisment, de unde numeroși artiști vor încuraja alergătorii (Harpa, Pian, muzică live, Dj-puncte divertisment oferite de Bucharest RUNNING CLUB; puncte toboșari oferite de City Grill și World Class; punct susținere oferit de Concordia).

DeMoga Music va oferi duminică un show de senzație în Piața Constituției prin concertele susținute de Angelo Simionică, Irina Flow, Alex Parker și Mark Azekko.

Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB  și personalități tv care vor fi prezenți pe 13 mai în Piața Constituției la linia de start sunt: campioanele olimpice- Monica Roșu, Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, Adelina Cojocariu Boguș, campioanele Anca Surdu, Diana Bulimar, Mariana Nenu, artiștii realizatorii radio-TV Emma Zeicescu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Ernest(Kanal D), concurenți emisiune Exatlon Kanal D-Alina Pană, Anca Mihăilescu, Rafaela Marcas, Diana Kovacs, Bogdan Mardale, Claudia Pavel, Bianca Maria Mihăilă.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc sâmbătă 12 mai între orele 9:00 – 17:00 și duminică 13 mai, între orele 7:45 – 14:30. Noutăți și informații despre alergători, cauze, performanțe, parteneri, echipe, nutriție și multe altele pot fi citite în revista “Alerg” – revista oficială a Volkswagen Semimaratonul București – care va fi distribuită alergătorilor la ridicarea kit-ului

Sponsori Semimaratonul București: Volkswagen-Sponsor principal și mașina oficială, OMV Petrom -sponsor gold, Scholl- sponsor Ștafete, Vodafone-Sponsor Cursa Populară și partener comunicații, McDonald’s-sponsor Cursa Copiilor, Carrefour România-sponsor Cursa Adolescenților și Refreshments point, Hilton Athenee Palace–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar– energizantul oficial, Ciuc Radler, World Class, Caroli, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix; Parteneri media: TV City, TVR, Europa fm, National TV, N24, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Sanatatea de Azi, AutoMotor si Sport,Carticica Practică, Shape, Parents, News.ro, Adevărul, Click, Click Sănătate, In Your Pocket, Media TRUST Parteneri:Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, SMURD. Inspectoratul Școlar al Municipiului București AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri prezente la Semimaratonul București: Hospice Casa Speranței, Hope&Homes for Children Romania, Fundația Olimpică Română, United Way, Asociația Help Autism, Pădurea Copiilor, Salvați Copiii, Asociația Little People, Light into Europe, Crucea Roșie sector 1, “Alerg pentru Robert Cadar”, Plantăm Fapte Bune in Romania, Ajungem Mari, Organizația Umanitară Concordia, Asociația Touched Romania, Asociația Aura Ion, Fundația Inocenți, Let’s Do it Romania, Asociația Câștigă Viață, Asociația Mma, ATCA, Habbitat for Humanity, Învingem Autismul, Pachamama Romania, Asociația The Social Incubator, Fundația Renașterea.

 Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 3-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 1 aprilie, ediția a 7-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 12-13 mai, precum și cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13-14 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.