Adam Crăciunescu, o achitare care (nu) șterge ani de abuzuri și umilință!

Share:

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost achitat, în primă instanță, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Decizia nu îi surprinde pe cei care cunosc în detaliu acuzațiile care l-au vizat pe acesta. Un profesionist în domeniul silviculturii a fost umilit, timp de trei ani și jumătate, într-un proces în care s-a urmărit obsesiv decredibilizarea acestuia!

Trimis în judecată, în ianuarie 2015, Adam Crăciunescu, deținea funcția de director general al Romsilva. Imediat, s-a cerut demisia/demiterea acestuia, deși acesta depășise toți indicatorii de performanță stabiliți de Consiliul de Administrație. Venirea Guvernului Cioloș a adus în fruntea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor tandemul de tristă amintire Cristiana Pașca Palmer-Erika Stanciu. Cele două doamne aterizate, în fruntea acestui minister, pe criterii ce excludeau cu brutalitate competența, au declanșat un atac furibund, prin intermediul mass-media, la adresa lui Adam Crăciunescu. Acesta, deși mai avea mandat în fruntea Romsilva, până în 2018, a fost supus unor acuze deșănțate, care l-au afectat nu numai pe el, dar și familia sa. Drujbarul șef, coruptul corupților, omul care a trădat interesele Romsilva și care a aderat, chipurile, la un grup infracțional, cum era prezentat Crăciunescu, în articole defăimătoare pe site-uri obscure, era lovit sistematic de așa-zișii jurnaliști care uitaseră de prezumția de nevinovăție.

Ministresa Cristian Pașca Palmer, susținută de Erika Stanciu, a luat decizia demiterii lui Crăciunescu din CA al Romsilva. Pe criterii, evident, de integritate! Un om demn, acesta și-a depus mandatul și din funcția de director general al Romsilva. Vechiul CA al Romsilva, format din profesioniști sută la sută care redaseră credibilitatea și turaseră motoarele profitului la această importantă Regie Națională, precum Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, sau Sorin Ciobanu, directorul Direcției Silvice Suceava, a fost schimbat în totalitate. Pe motiv de incompatibilitate. Incompatibilitate, probabil, cu incompetența crasă a așa-zișilor tehnocrați conduși pe atunci de Cioloș.

Nu am auzit vreo scuză, după decizia ÎCCJ de ieri, din partea Cristianei Pașca Palmer și a Erikăi Stanciu, a lui Dacian Cioloș, față de umilința și abuzurile la care a fost supus Adam Crăciunescu în toți acești ani. N-am auzit ca vreun jurnalist să-și ceară scuze față de acesta! Ar trebui să vă fie rușine pentru tot răul pe care l-ați făcut acestui om, căruia i-ați răpit ani din viață!

Dacă facem o comparație între zarva acuzațiilor la adresa lui Crăciunescu și liniștea care a urmat achitării sale, vom vedea cât de mare este lichelismul în această țară!

Liviu Dragnea și PSD , mari adversari ai statului paralel, trebuie, urgent să arate că le pasă de acest profesionist, care sunt convins, nu va cere niciodată nimic pentru sine!

În mod cert, în fruntea Romsilva, Crăciunescu a făcut și greșeli. Cine nu le face?  A avut colegi care l-au susținut. Alții, s-au bucurat de problemele acestuia, și l-au ocolit în această perioadă! Acesta a crezut, însă, în dreptatea sa și în justiție, până la capăt! Nu știu ce-i va rezerva viitorul politic lui Adam Crăciunescu. Însă, faptul că acest om a fost achitat de acuzații ridicole reprezintă tot ceea ce contează! Pentru că adevărul a primat, iar imaginea sa a fost spălată de judecătorii ÎCCJ!

Alo, mai cârâie cineva?

Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.