Arabia Saudită, decisă să se doteze cu arma nucleară

0

Arabia Saudită a anunţat, oficial, miercuri, că îşi va dezvolta propriul său arsenal nuclear dacă Iranul va face acelaşi lucru, a declarat  ministrul de Externe Adel al-Jubeir, în timp ce tensiunile din regiune se înmulţesc.

Ministrul saudit a declarat postului de televiziune american CNN că, în eventualitatea în care Ryadul îşi va „construi propria sa bombă” nucleară pentru a contracara un eventual atac din partea Teheranului. „Dacă Iranul se dotează cu capacităţi nucleare, vom face tot posibilul să acţionăm la fel”, a mai spus ministrul.

Arabia Saudită a afirmat în repetate rânduri că se va alinia dezvoltării armamentului nuclear iranian, însă această declaraţie a ministrului saudit al Afacerilor Externe intervine după o zi de la decizia americană de retragere a SUA din acordul iranian din 2015, în urma căruia Teheranul s-a angajat să nu fabrice bomba atomică.

Ryadul, care nu şi-a ascuns rezerva faţă de acordul din 2015  între Iran şi şase puteri mondiale, a aplaudat anunţul făcut de preşedintele Donald Trump, principalul său aliat, potrivit Belga.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.