Arabia Saudită, decisă să se doteze cu arma nucleară

0

Arabia Saudită a anunţat, oficial, miercuri, că îşi va dezvolta propriul său arsenal nuclear dacă Iranul va face acelaşi lucru, a declarat  ministrul de Externe Adel al-Jubeir, în timp ce tensiunile din regiune se înmulţesc.

Ministrul saudit a declarat postului de televiziune american CNN că, în eventualitatea în care Ryadul îşi va „construi propria sa bombă” nucleară pentru a contracara un eventual atac din partea Teheranului. „Dacă Iranul se dotează cu capacităţi nucleare, vom face tot posibilul să acţionăm la fel”, a mai spus ministrul.

Arabia Saudită a afirmat în repetate rânduri că se va alinia dezvoltării armamentului nuclear iranian, însă această declaraţie a ministrului saudit al Afacerilor Externe intervine după o zi de la decizia americană de retragere a SUA din acordul iranian din 2015, în urma căruia Teheranul s-a angajat să nu fabrice bomba atomică.

Ryadul, care nu şi-a ascuns rezerva faţă de acordul din 2015  între Iran şi şase puteri mondiale, a aplaudat anunţul făcut de preşedintele Donald Trump, principalul său aliat, potrivit Belga.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.