GRECO îi dă replica ministrului Toader

0

Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) i-a răspunsul lui Tudorel Toader după ce ministrul Justiţiei a pus joi sub îndoială profesionalismul experţilor care au realizat raportul în care criticau modificările la legile justiţiei.

„Regulile noastre sunt clare: membrii GRECO trebuie să se supună recomandărilor din raportul de evaluare şi să le implementeze în totalitate, în termenul stabilit de GRECO. România nu e o excepţie. GRECO este un corp de monitorizare, nu un corp consultativ al Consiliului Europei”, se arată într-un răspuns al organismului internaţional obţinut de Realitatea TV.

De asemenea, GRECO aminteşte că raportul de ţară a fost realizat de o echipă GRECO, după mai multe discuţii cu autorităţile relevante, printre care s-a numărat şi ministrul Justiţiei, însuşi Tudorel Toader.

Acest răspuns vine după ce ministrul Justiţiei a afirmat joi, când a fost prezent la audieri în Senat, că experţii GRECO nu l-au convins că „profesional se ridică la nivelul conţinutului acelui raport”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.