Rezultatele Volkswagen Bucharest HALF MARATHON 2018

0

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 16.000 de participanți din peste 65 de țări au participat la cea de-a șaptea ediție a Volkswagen Semimaratonul București.

Învingătorul probei de semimaraton categoria bărbați (21,097 km) a fost  Siele Patrick Kipkorir din Kenya, înregistrând timpul 01.00.05 urmat pe locul doi de conaționalii Konga Roncer Kipkorir cronometrat cu 01.01.19 și de Kangogo Justus Kipkogei pe locul trei, cu timpul 01.01.32.

La semimaraton femei, categoria internaţională, Korikwiang Pauline Chemning din Kenya a câştigat primul loc, terminând cursa în 01.10.07 urmată de către conaționala Cherotich Daisy cu timpul de 01.12.07, pe locul doi şi de Abeylegesse Elvan din Turcia pe locul trei cu 01.12.27.

În cadrul acestei ediții a Volkswagen Semimaratonul București a fost stabilit un timp record de cursă, atât la bărbați, cât și la femei.

În ceea ce privește Cursa 21km național bărbați, Alexandru Corneschi a terminat cursa cu timpul 01.11.29, iar la categoria femei Ionela Puia a terminat prima cursa cu timpul 01.23.34.

La Cursa 10 km individual, câștigători au fost Liviu Croitoru din Republica Moldova, cu timpul  00.31.42 la masculin şi Adela Bălțoi din România, cu timpul 00.37.11,  la feminin. Cursa Ștafetă Scholl a fost caştigată de echipa Hope Champions, cu timpul 01.09.06.

Cursa  Populară a fost câștigată la masculin de către românii Bogdan Macovei cu timpul 00.09.28, iar la feminin, Florina Pierdevară, înregistrând timpul 00.10.11.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la curse personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc și din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele VBHM 2018: campioanele olimpice-Andreea Răducanu, Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, Adelina Cojocariu Boguș, campioanele Anca Surdu, Diana Bulimar, Mariana Nenu, artiștii realizatorii radio-TV Emma Zeicescu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro),  Sanda Nicola, Ernest(Kanal D), concurenți emisiune Exatlon Kanal D-Alina Pană, Anca Mihăilescu, Rafaela Marcas, Diana Kovacs, Bogdan Mardale, Claudia Pavel.

Sâmbătă 12 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul  3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km.

1500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, sâmbătă, 12  mai, la Cursa Adolescenților Carrefour pe o distanță de 2,5 km. Premiile au fost oferite de către Carrefour România și au constat în echipamente IT ( laptop-uri, brățari fitness, tablete).

La cursele adulților au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii în bani și vouchere World Class. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani, voucher carburant OMV Petrom. și test drive VW e-Golf. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom. Premiile cursei 10 km individual Volkswagen (10,548 km) și Ștafete Scholl au fost în bani și vouchere oferite de World Class. La Cursa Populară Vodafone, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit telefoane mobile de ultimă generație sau produse electronice.

În premieră pentru Europa, la cea de-a șaptea edițe a Semimaratonului București, Volkswagen a lansat Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le oferă alergătorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor. Acestea vor fi publicate pe paginile personale de Facebook, începând de miercuri, 16 mai. În prealabil, alergătorii vor trebui să se autentifice pe site-ul evenimentului – www.bucuresti21km.ro – în secţiunea dedicată.

Aplicaţia Volkswagen Bucharest HALF MARATHON (powered by MyLaps) îţi oferă cea mai completă experienţă de eveniment sportiv. Poţi urmări live evoluţia oricărui alergător, clasamentele în timp real, hărţile interactive ale curselor. În plus, te poţi distra cu modulul „selfie” şi poţi afla tot ceea ce trebuie să ştii despre Volkswagen Bucharest HALF MARATHON. Aplicaţia este disponibilă atât pentru dispozitivele ce folosesc Android, cât şi iOS. Link-ul pentru download poate fi găsit pe www.bucuresti21km.ro

Vodafone te-a fotografiat la această ediție a Semimaratonului București: toți alergătorii cursei de 3 km au primit de la Vodafone albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să se autentifice pe site www.bucuresti21km.ro cu aceeasi adresa de email de la contul de Facebook și vor primi pozele pe contul lor de FB.

Ajuns la cea de-a noua ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 24 de cauze partenere ale Semimaratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 25 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. Pe traseu au fost amenjate puncte de divertisment, de unde numeroși artiști au încurajat alergătorii (harpa, pian, muzică live, Dj-puncte divertisment oferite de Bucharest RUNNING CLUB; puncte toboșari oferite de City Grill și World Class; punct susținere oferit de Concordia).

DeMoga Music Publishing a oferit duminică un show senzațional în Piața Constituției prin concertele susținute de Angelo Simionică, Irina Flow, Alex Parker și Mark Azekko.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, ați putut afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Sponsori Semimaratonul București: Volkswagen-Sponsor principal și mașina oficială, OMV Petrom -sponsor gold, Scholl- sponsor Ștafete, Vodafone-Sponsor Cursa Populară și partener comunicații, McDonald’s-sponsor Cursa Copiilor, Carrefour România-sponsor Cursa Adolescenților și Refreshments point, Hilton Athenee Palace–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar– energizantul oficial, Ciuc Radler, World Class, Caroli, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix; Parteneri media: TV City, TVR, Europa fm, National TV, N24, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Sanatatea de Azi, AutoMotor si Sport,Carticica Practică, Shape, Parents, News.ro, Adevărul, Click, Click Sănătate, In Your Pocket, Media TRUST Parteneri:Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, SMURD. Inspectoratul Școlar al Municipiului București AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri prezente la Semimaratonul București: Hospice Casa Speranței, Hope&Homes for Children Romania, Fundația Olimpică Română, United Way, Asociația Help Autism, Pădurea Copiilor, Salvați Copiii, Asociația Little People, Light into Europe, Crucea Roșie sector 1, “Alerg pentru Robert Cadar”, Plantăm Fapte Bune in Romania, Ajungem Mari, Organizația Umanitară Concordia, Asociația Touched Romania, Asociația Aura Ion, Fundația Inocenți, Let’s Do it Romania, Asociația Câștigă Viață, Asociația Mma, ATCA, Habbitat for Humanity, Învingem Autismul, Pachamama Romania, Asociația The Social Incubator, Fundația Renașterea.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 3-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 1 aprilie, ediția a 7-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 12-13 mai, precum și cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13-14 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.