Volumul lucrărilor de construcții, în scădere, în T1 2018

Share:

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,1% ca serie brută în primul trimestru din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce, pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mic cu 0,3%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, luni, Agerpres.

În primele trei luni din 2018, pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 11,2%, şi la construcţii noi, cu 3,8%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%.

Pe obiecte de construcţii, la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,6%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,1%, respectiv cu 7,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 5,9%, respectiv cu 0,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 12,9%, respectiv cu 8,2%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.