Joe Hart nu prinde lotul Angliei la Mondiale

0

Joe Hart, fost portar titular al naţionalei Angliei, care în ultimele două sezoane a fost împrumutat de Manchester City la Torino şi West Ham United, nu a fost reţinut de selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, în lotul de 23 pentru CM din Rusia.

Gareth Southgate l-a anunţat personal pe Joe Hart că nu-l va include în lotul de 23 de jucători pentru Cupa Mondială, lista completă a celor convocaţi urmând s-o facă publică miercuri după-amiază.

Joe Hart spera să prindă un loc în echipă măcar ca al treilea portar, după primele alegeri, Jordan Pickford, de la Everton şi Jack Butland, de la Stoke City, dar se pare că a pierdut în cele din urmă bătălia cu Nick Pope, după sezonul bun pe care acesta l-a făcut la Burnley. Motivul cheie care a stat la baza deciziei lui Gareth Southgate pare să fie acela că Joe Hart a pierdut în finalul sezonului postul de titular în poarta lui West Ham United, în detrimentului spaniolului Adrian.

Joe Hart a făcut parte din lotul Angliei atât la CM 2010, cât şi la 2014, când a apărat în primele două meciuri din grupă, 2-1 cu Italia şi 1-2 cu Uruguay. În total, el a jucat 75 de meciuri în naţionala Angliei şi doar legendarul Peter Shilton a păstrat în mai multe meciuri, 43, intactă poarta echipei reprezentative a Albionului. Pe de altă parte, el a fost al doilea cel mai slab portar din Premier League, în acest sezon, după Heurelho Gomes (Watford), conform statisticilor mingilor apărate.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.