Autoritatea palestiniană își recheamă ambasadorii din patru state UE

0

Autoritatea palestiniană a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din cele patru state membre ale Uniunii Europene care au trimis reprezentanţi la o ceremonie de duminică în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, relatează AFP. Este vorba despre ambasadorii din Romînia, Cehia, Ungaria şi Austria. Ambasada Palastinei în România a confirmat pentru News.ro că ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah, precizând că în acestă seară va părăsi România.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, potrivit sursei citate. Această decizie a Autorităţii Palestiniene vine în contextul în care Executivul de la Bucureşti şi-a exprimat intenţia de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

De altfel, această rechemare este legată de participarea României la dineul de inaugurare al noii ambasade a SUA, mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, Autoritatea Palestiniană rechemându-şi ambasadorii şi din celelalte trei state participante, Austria, Cehia şi Ungaria.

Punerea în practică a măsurii de mutare a Ambasadei SUA la Ierusalim a provocat deja grave tulburări la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, zeci de persoane pierzându-şi viaţa şi peste 2.000 fiind rănite.

Potrivit bilanţurilor, incidentele violente de luni s-au soldat cu moartea a 61 de persoane şi rănirea a peste 2.700. Tragicele evenimente au atras protestul mai multor state şi luări de poziţie vehemente în cadrul ONU, care a deschis o investigaţie.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.