Autoritatea palestiniană își recheamă ambasadorii din patru state UE

Autoritatea palestiniană a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din cele patru state membre ale Uniunii Europene care au trimis reprezentanţi la o ceremonie de duminică în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, relatează AFP. Este vorba despre ambasadorii din Romînia, Cehia, Ungaria şi Austria. Ambasada Palastinei în România a confirmat pentru News.ro că ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah, precizând că în acestă seară va părăsi România.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, potrivit sursei citate. Această decizie a Autorităţii Palestiniene vine în contextul în care Executivul de la Bucureşti şi-a exprimat intenţia de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

De altfel, această rechemare este legată de participarea României la dineul de inaugurare al noii ambasade a SUA, mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, Autoritatea Palestiniană rechemându-şi ambasadorii şi din celelalte trei state participante, Austria, Cehia şi Ungaria.

Punerea în practică a măsurii de mutare a Ambasadei SUA la Ierusalim a provocat deja grave tulburări la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, zeci de persoane pierzându-şi viaţa şi peste 2.000 fiind rănite.

Potrivit bilanţurilor, incidentele violente de luni s-au soldat cu moartea a 61 de persoane şi rănirea a peste 2.700. Tragicele evenimente au atras protestul mai multor state şi luări de poziţie vehemente în cadrul ONU, care a deschis o investigaţie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.