O țară prea mică pentru politicieni atât de mari

0

Toți exponenții clasei politice se luptă, de dimineața până seara, pentru interesul național, pentru viitorul luminos al unei Românii pe care o iubesc, susțin ei, cu patimă. Nu vom auzi, pe nimeni, să spună că, undeva, intrarea în politică, reprezintă și o miză personală, de partid! Toți clamează interesul național, reformarea statului, credibilizarea și profesionalismul instituțiilor statului, dar uită, subit, să facă o disociere clară între vorbe și fapte!

Actuala clasa politică nu reprezintă altceva decât o încrengătură de interese și orgolii ale unui lider sau ale altuia, ale unei găști politice sau ale alteia. Politizarea administrației publice, subordonarea/decredibilizarea actului de justiție, devalizarea bugetului de stat reprezintă mizele reale ale unor lideri politici aroganți, incompetenți și putred de corupți!

PSD și liderul său suprem, Liviu Dragnea, au câștigat detașat alegerile locale și parlamentare din 2016, în contextul absenței unei alternative politice reale. Până în 2016, alegătorii, în special cei din mediul urban, au identificat o alternativă la guvernarea pesedistă, în PNL. Ultimii ani au arătat, însă, că mulți români nu au mai găsit vreo diferență, la capitolul corupție și aroganță, între PSD și PNL și au preferat să rămână acasă. Toată cârdășia compromisurilor și a afacerilor bănoase de la nivel local dintre PSD și PNL sunt de notorietate și arată, până la o urmă, o complicitate greu digerabilă pentru cetățean.

Au fost voturi în direcția USB, respectiv, USR (o dezamăgire uriașă!) și în cea a PMP , unde bruma de credibilitate pe care o mai avea Traian Băsescu a condus acest partid în Parlament!

Liberalii trebuie să înțeleagă rapid că reformarea partidului este o necesitate! Iar ruperea firele ombilicale ale corupției care leagă, de ani buni, PSD și PNL, o prioritate absolută pentru Orban!

La rândul său, Dragnea a greșit! Deși a dovedit abilități electorale de invidiat la alegerile din 2016, ulterior a început să sară calul! Să prostească în față milioane de români, să atace dur sistemul judiciar, în tentativa sa disperată de a controla, total, România! Dragnea se visează președintele României, însă, nu înțelege că nu va ajunge niciodată în fruntea statului. Din simplul motiv că, prin comportamentul său, a reușit să scoată din inerție/dispreț/indiferența față de mizeriile clasei politice, un număr uriaș de români. Care nu vor accepta niciodată un asemenea om în fruntea României!

Departe de mine gândul de a spune că Iohannis a fost un președinte foarte bun. Nu poate mai mult, însă, va fi oricând preferat în fața lui Dragnea de suficient de mulți alegătorin care îi vor oferi un nou mandat la Cotroceni! Iohannis are asigurați, dacă nu va face gafe majore, încă cinci ani la Cotroceni! Și el, asemeni lui Dragnea, rămâne un politician mărunt, în ciuda staturii, care este îndrăgostit iremedial de vacanțele dese și prelungite pe care și le ia în calitatea de șef al statului!

Războiul Iohannis-PSD (Dragnea) va continua și se va intensifica în perioada următoare. Urmează, în viitorii doi ani, patru cicluri de alegeri. Va fi un război de „care pe care” în care cele două tabere nu vor face rabat de la nimic în drumul spre obținerea victoriei!

Suntem în Anul Centenarului! Ar trebui să vedem decență, respect, viziuni moderne, din partea aleșilor noștri! Nu vedem decât ironii, acuze, demagogie și diversiuni de doi bani! Dar pe cine oare mai surprinde această realitate tristă?

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.