Spitalul WPK din Viena, seminar gratuit pentru pacienții oncologici români la București

Share:

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private austriece, organizează în data de 18 mai, în București, un seminar gratuit dedicat pacienților oncologici români, cu tema “Metode inovatoare de diagnostic și tratament al cancerului în 2018”. Invitații evenimentului sunt 7 experți de renume internațional, inclusiv reputatul oncolog Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, care vor vorbi despre noutățile de ultimă oră în tratamentul afecțiunilor maligne. Anul trecut WPK a tratat 630 de pacienți români, dintre care 60% s-au adresat spitalului pentru terapiile inovatoare împotriva cancerului – imunoterapia și terapia personalizată țintită.

 În cadrul seminarului, specialiștii vor dezbate subiecte precum: rolul medicinei nucleare în tratamentul cancerului, imunoterapia, medicina de precizie și unde se intersectează cele două discipline, diagnosticarea și tratamentul chirurgical al cancerului de sân,  tratamentul chirurgical al cancerului colorectal, tratamentul cancerului urologic și al cancerului de prostată și managementul efectelor secundare dermatologice ale terapiei cancerului. Fiecare prezentare va fi urmată de o sesiune de Q&A, în care medicii vor răspunde la întrebările pacienților.

Evenimentul va fi prezidat de Dr. Prim. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik, medic primar medicină internă, cu supraspecializare în cardiologie și de Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciați experți la nivel european în oncologie, imunoterapie și tratamentul personalizat al cancerului, medic coordonator al Centrului de Excelență în Oncologie al Wiener Privatklinik. Alți vorbitori vor fi:

 

  • Univ. Dr. Béla Teleky, specialist în chirurgie și chirurgie vasculară, șef adjunct al Departamentului de Chirurgie Generală, Spitalul Universitar din Viena;
  • Univ. Dr. Christian Kratzik, medic specialist în tratarea cancerului urologic;
  • Univ. Dr. Martha Hoffmann, expert în medicină nucleară în cadrul Centrului de Radiologie Wiener Privatklinik;
  • Univ. Dr. Florian Fitzal, șeful Centrului de Sănătate a Sânului (Breast Health Center), Spitalul Sister of Mercy, Linz;
  • Christiane Thallinger, expert în dermatologie și în managementul efectelor secundare ale tratamentului cancerului.

Wiener Privatklinik deține un Centru de Excelență în Oncologie (WPK Cancer Center) care are capacitatea de a aborda multidisciplinar și individualizat toate tipurile de cancer în diferite stadii, oferind pacienților două dintre cele mai moderne terapii utilizate la nivel mondial: terapia personalizată țintită și imunoterapia oncologică. Diagnosticul final este emis de către o Comisie Interdisciplinară de experți în Oncologie, Genetică și Biologie Moleculară (Tumor Board), care analizează caracteristicile moleculare și individuale ale mutațiilor ADN-ului celulelor tumorale și ale celulelor sănătoase. Echipa WPK Cancer Center este formată din peste 30 de experti cu înaltă specializare, incluzand oncologi, hematologi, chirurgi, specialiști în medicină nucleară, geneticieni, dar și alte specialități medicale conexe. Aceștia monitorizează progresul tratamentului și contracarează orice potențiale efecte adverse.

Pentru înscrierea la seminarul gratuit, completați formularul disponibil pe: www.wpk.ro.

Despre Wiener Privatklinik

Cu o tradiție medicală datând din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria și printre puținele din Europa care asigură cel mai nou tratament împotriva cancerului – imunoterapia. Acesta dispune de 145 de pături, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Datorită celor peste 30 de specialități medicale și celor peste 250 dintre cei mai renumiți medici vienezi de care dispune, spitalul asigură o abordare interdisciplinară, complexă și completă, a fiecărui caz medical în parte. WPK are în principal adresabilitate internațională, astfel că aproximativ 3000 de pacienți internaționali sunt diagnosticați și tratați aici anual, dintre care 20% sunt români. În 2017, peste 600 de pacienți români s-au adresat spitalului pentru investigații și tratamente, dublu față de 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.