Băsescu ironizează plângerea penală a lui Orban

0

Traian Băsescu a spus, joi seară, că Ludovic Orban s-a „autodeclarat slugă a lui Iohannis” după ce a făcut plângere penală împotriva premierului Dăncilă, fostul preşedinte al României precizând că şeful statului nu îl poate revoca pe prim-ministru.

„Din punct de vedere al preşedintelui, dânsul poate să ceară demisia. Deci nu văd aici răul cel mai mare, dar văd prostia afişată pe toţi pereţii politici, pentru că înainte să faci o plângere penală prim ministrului, trebuie să te uiţi în Constituţie măcar puţin. Constituţia nu e atunci când ai Sică mandolină care cântă după ureche. Art 7 alineatul 2 spune în mod expres preşedintele nu-l poate revoca pe premier. Ca să nu mai vorbim despre faptul că, eu cred că am intrat într-o zonă propagandistică luând în seamă plângerea făcută în mod slugarnic de preşedintele PNL. El s-a autodeclarat slugă a lui Iohannis (…). Putea să facă cel mult o sesizare, dar nu să ceară urmărirea penală (…) Ne aflăm în faţa unei acţiuni, nici măcar nu pot să-i spun aventurier, ci a unui om cu foarte mică valoare politică, Sică Mandolină care a făcut o plângere ca să arate că a fost o slugă credincioasă”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Băsescu mai spune că nu crede că actualul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, nu va face o solicitare de ridicare a imunităţii.

„Eu cred că Horodniceanu nu e la mintea lui Sică Mandolină şi să facă o solicitare de ridicare a premierului a imunităţii. Preşedintele nu cred că va intra în acest joc şi să-i facă o astfel de solicitare, pentru că s-ar compromite. Modul în care a procedat Guvernul în ceea ce priveşte mutarea ambasadei de la Tel Aviv nu a respectat procedura. E un articol 102 care spune că Guvernul asigură realizarea politice externe a ţării. (…) Cred că Horodniceanu are capul mai mare decât Kovesi. Horodniceanu pare mult mai înţelept decât voluntara Kovesi care face … în funcţie de înţelegeri”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a sesizat Parchetul General „în calitate de cetăţean” de faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au difuzat informaţii cu caracter secret. Plângerea este şi pentru uzurpare funcţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.