Cea mai nouă carte a lui Daniel Goleman, la Curtea Veche Publishing

0

Curtea Veche Publishing are placerea sa anunte aparitia volumului „Insusiri modificate. Stiinta si arta meditatiei” de Daniel Goleman si Richard J. Davidson.

Cand functioneaza si cand nu functioneaza meditatia? Ajuta pe toata lumea? Sunt beneficiile sale diferite in functie de exercitiile facute? Aceste intrebari, dar si altele de acelasi fel sunt cele care i-au determinat pe Daniel Goleman si Richard Davidson sa scrie cartea de fata.
Volumul prezinta calatoria spirituala si profesionala a celor doi autori, precum si sfaturi practice atat pentru cei care vor sa inceapa sa mediteze, cat si pentru cei care au incercat deja cateva exercitii sau sunt deja experti.

Pasionati de meditatie si admiratori ai lui Dalai Lama, DANIEL GOLEMAN si RICHARD DAVIDSON sunt considerati doi titani ai jurnalismului stiintific si ai cercetarii in domeniul neurostiintelor. Cartile lor, bazate pe experiente personale si pe o documentare minutioasa, au fost traduse in lumea intreaga si au ajuns pe lista de betselleruri New York Times.

In volumul de fata, cei doi autori si-au propus sa afle raspunsul la o intrebare aparent neobisnuita: „Ce-ar fi daca ne-am putea antrena mintea, asa cum ne antrenam corpul?”

Prieteni inca din vremea studentiei la Harvard, Daniel Goleman si Richard Davidson si-au unit eforturile pentru a intocmi un studiu riguros dedicat meditatiei, precum si beneficiilor pe care le aduce practicarea responsabila si constanta a acestui stravechi exercitiu spiritual. Pornind de la experienta personala in ashramuri indiene, meticuloase cercetari de laborator si o bibliografie extinsa, autorii demonteaza mituri si ne explica care sunt efectele benefice pe care meditatia le are asupra mintii, a sufletului si a trupului.

DANIEL GOLEMAN este psiholog si cercetator in domeniul psihologiei clinice si al stiintelor comportamentale, discipline in care si a obtinut doctoratul la Harvard. Pentru articolele sale a fost nominalizat de doua ori la Premiul Pulitzer. Dr. Goleman a publicat mai bine de 12 ani articole despre stiintele creierului si stiintele comportamentale in The New York Times si a editat zeci de carti de specialitate. Acesta a venit recent in Romania in cadrul marelui eveniment Brand Minds in calitate de „World’s Top Emotional Intelligence Expert”. Cu aceasta ocazie, Goleman a vorbit despre cea mai recenta carte a sa, scrisa alaturi de Davidson, dar si despre cartile anterioare, impactul lor si modul in care ne pot ajuta sa ne imbunatatim vietile.

RICHARD J. DAVIDSON este profesor de psihologie si psihiatrie la Universitatea din Wisconsin Madison si este fondatorul Center for Mind and Brain din cadrul Universitatii California Davis. A absolvit Universitatea Harvard, unde a obtinut titlul de doctor in psihologia personalitatii, psihopatologie si psihofiziologie.

„Iata o carte care iti poate schimba viata. Daniel Goleman si Richard Davidson iti arata nu doar puterea formidabila pe care o are meditatia, ci si cele mai inteligente metode de a o practica pentru a obtine maximum de beneficii. Insusiri modificate este ghidul tau pentru o viata mai ancorata in prezent, mai plina de compasiune si mai implinita – cine nu isi doreste asta?“
—Arianna Huffington, autoarea bestsellerului Revolutia somnului 

„Doi dintre cei mai influenti cercetatori din lume au scris cartea suprema despre meditatie. Bazata pe studii riguroase si cu adevarat lamuritoare, «Insusiri modificate» este o lectura obligatorie pentru toti cei interesati de potentialul ascuns al mintii umane.“
—Daniel Gilbert, autorul bestsellerului In cautarea fericirii

Romanul este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing si in librariile din toata tara la pretul de 42  de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.