Romeo Stavarache, trimis în judecată

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată, vineri, fiind acuzat de instigare la delapidare, într-un dosar în care prejudiciul a fost calculat la peste 11 milioane de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, vineri, trimiterea în judecată a fostului primar Romeo Stavarache, acuzat de instigare la delapidare, alături de Leonard Stelian Pădureanu, în calitate de preşedinte al SC Sport Club Bacău SA, pentru deturnare de fonduri, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi iviu Goian, acuzat de delapidare, complicitate la delapidare, înşelăciune şi deturnare de fonduri.

De asemenea, anchetatorii au dispus trimiterea în faţa instanţei a lui Ionel Cristian Sava, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bacău şi de arbitru, a lui Claudiu Robert Goian, în calitate de jucător de fotbal, Remus Mihail Pozînărea, Ilie Bîrzu, George Bogatu şi Neculai Nechita, pentru complicitate la delapidare.

 „În perioada iulie 2010 – 2014, împreună cu alţi inculpaţi, în calitate de primar al Municipiului Bacău şi de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Romeo Stavarache l-a determinat pe inculpatul Pădureanu Stelian Leonard să solicite majorări de capital la SC Sport Club Bacău SA şi să efectueze plăţi pentru echipa de fotbal aparţinând Asociaţiei Sport Club Bacău (drepturi băneşti ale fotbaliştilor şi staff-ului, cheltuieli de funcţionare – masă, deplasări, cantonamente ş.a.), cunoscând că între cele două entităţi nu exista vreo relaţie contractuală, cauzându-se astfel un prejudiciu de 11.112.290 de lei municipiului Bacău”, a declarat, vineri, procurorul Raluca Cobzaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit acesteia, în perioada menţionată, Neculai Nechita, George Bogatu, Ilie BÎrzu, care avea calitatea de consilier local şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Sport Club Bacău SA, ar fi votat majorarea de capital a societăţii, necesare funcţionării echipei de fotbal, deşi ar fi ştiut că societatea nu deţine o echipă de fotbal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

În luna noiembrie 2017, fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureş, într-un alt dosar, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, sentinţa fiind definitivă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.