Firea sare în apărarea lui Dăncilă și îl atacă pe Iohannis

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, a reacţionat luni la afirmaţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit cărora sesizarea penală împotriva premierului şi a preşedintelui PSD a fost depusă în calitate de cetăţean, ea spunând că acţiunea şefului PNL este „o gafă diplomatică şi un atentat iresponsabil la stabilitatea ţării”. Firea mai susţine că preşedintele Klaus Iohannis „are obligaţia să se pronunţe public cât mai rapid pentru a clarifica dacă este sau nu complice cu Orban în această acţiune”.

„Dacă domnul Orban ar fi fost un cetăţean turmentat care depune de capul lui o sesizare penală năstruşnică împotriva Guvernului, nu ar fi fost nimic grav şi cu siguranţă nu l-ar fi luat nimeni în serios. Grav este că această tiribombă penală a fost aruncată de şeful PNL şi are loc după ce preşedintele Iohannis a ameninţat-o public pe doamna prim-ministru. Deci nu poate fi trecută cu vederea. Este o gafă diplomatică de proporţii şi un atentat iresponsabil la stabilitatea ţării”, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat transmis luni de PSD.

Ea susţine că această acţiune a preşedintelui PNL afectează grav relaţiile României cu doi parteneri strategici importanţi – Israelul şi Statele Unite ale Americii.

„Partenerii noştri nu îşi pot explica de ce o întâlnire oficială în Israel sau o discuţie despre o decizie deja luată de SUA e privită de şeful opoziţiei din România ca un act de înaltă trădare naţională. Nu e de mirare că ceilalţi lideri PNL încearcă cu disperare să se disocieze de aventura nesăbuită a şefului lor de partid”, a arătat Firea, care a adăugat că preşedintele Iohannis are obligaţia să se pronunţe public cât mai rapid pentru a clarifica „dacă este sau nu complice cu Orban în această acţiune”.

Gabriela Firea mai susţine că „singurul act de trădare îl comite chiar Ludovic Orban, faţă de cetăţenii ţării”.

„În loc să lase acest guvern să îşi facă treaba pentru care a fost învestit, să facă investiţii în şcoli, în spitale, în infrastructură, în loc să asigurăm o minimă continuitate în absorbţia fondurilor europene, că abia s-au deblocat programele şi au început să vină banii din Europa, domnul Orban vrea să răstoarne guvernul prin astfel de metode nelegitime şi ruşinoase, cu plângeri penale penibile, care riscă să arunce ţara în scandal. Singurul act de trădare îl comite chiar Ludovic Orban, faţă de cetăţenii acestei ţări care pur şi simplu s-au săturat de astfel de scandaluri politice jenante”, a mai precizat vicepreşedintele PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.