Bănicioiu pleacă din PSD și îl urmează pe Ponta

0

Deputatul de Iaşi Nicolae Bănicioiu şi-a dat demisia din PSD şi a plecat la partidul lui Victor Ponta, Pro România, informează România TV.

Plecarea lui Nicolae Bănicioiu din PSD face parte dintr-o serie de demisii din partid.

„Am luat decizia de a fi alături de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare în care noi am făcut multe lucruri bune şi cu care am câştigat alegerie din 2016. Supărarea mea faţă de conducerea partidului este cunoscută, lipsa de consecvenţă şi deprofesionalizarea continuă. Nu mai pot fi părtaş cu toate aceste lucruri pe care le induce domnul Dragnea, distruge PSD, cum unii prevedeau acum ceva vreme”, a declarat Nicolae Bănicioiu la Antena 3, potrivit News.ro.

În opinia sa, stânga românească trebuie să rămână reprezentată de oameni profesionişti.

„Ce se întâmplă acum în PSD nu mai are nicio legătură cu PSD. E doar o mică grupare de la PDL care a pus mâna pe putere.(…) Liviu Dragnea trebuie să înţeleagă că trebuie să termine cu ipocrizia. Suntem foarte mulţi nemulţumiţi”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Fondatorul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, la Constanţa, că formaţiunea intenţionează să ceară înfiinţarea un grup parlamentar în Camera Deputaţilor, după ce a ajuns la 10 parlamentari. Fostul premier a mai spus că au fost colegi din PSD care au dorit să se înscrie în Pro România, fiind însă refuzaţi, deoarece Ponta nu-şi doreşte „baroni”. Fondatorul Pro România a anunţat, pe Facebook, că deputatul PSD de Brăila, Emilia Meiroşu, s-a alăturat formaţiunii sale. De asemenea, în 17 mai, el făcuse un anunţ similar şi în cazul deputatului PSD Cătălin Nechifor.

Liderii PSD au reacţionat, joi, după ce mai mulţi membri şi-au dat demisia din partid, vicepreşedintele PSD, Mihai Fifor, susţinând că „dezertorii trădează votul cetăţenilor”, în timp ce Rovana Plumb spune că „nicio trădare nu ne va împiedica să ducem la îndeplinire programul de guvernare”.

Deputatul Gabriela Podaşcă, care a demisionat în urmă cu două zile din PSD, acuză reacţiile violente ale foştilor săi colegi de partid.

„Atâta supărare şi atâtea ameninţări pentru doar 10 parlamentari? Nu, temerea este alta şi ea devine uşor, uşor o certitudine pentru cei din jurul liderului suprem al PSD. Tot mai mulţi membri PSD şi oameni de bună credinţă nu se mai regăsesc în ceea ce face conducerea PSD, nu mai acceptă minciunile, denigrările, intimidările şi, mai ales, atitudinea dictatorială. 48 de ore au trecut de când împreună cu colegul meu Mircea Dobre ne-am anunţat demisia din PSD. Fiecare dintre noi a explicat într-un mod onest motivele care au stat la baza acestei decizii şi, mai ales, ce ne propunem să facem de acum înainte”, a scris Gabriela Podaşcă pe Facebook.

Ea a adăugat că unii colegi le-au reproşat că am fost „prea politicoşi”, alţii că trebuia să fi luat această hotărâre mai devreme.

„Dar majoritatea mesajelor, chiar din PSD, au fost de încurajare, de felicitare, unii chiar ne-au scris că am reaprins speranţa. Însă observ cum obedienţii de serviciu ai liderului suprem au avut reacţii violente, unele chiar penibile. Mi se pare că lumea a stat în loc pentru ei. Altfel, nu îmi explic de ce atâta risipă de timp şi energie (ca să nu spun lipsă de creativitate) ca să reciţi acelaşi mesaj dictat de sus – se poate vedea acest lucru, la o simplă analiză de text. Eu cred că miniştrii acestei ţări ar trebui să aibă lucruri mult mai importante de făcut, cum ar fi să implementeze Garanţia pentru Tineret de exemplu – de care nu mai zice nimeni nimic. Vedem cât de creativi vor fi săptămâna viitoare când vom merge la Parlament. Sau când vom depune cererea de recunoaştere a grupului parlamentar Pro România sau atunci când ni se vor alătura şi mai mulţi colegi. Pentru că vom fi şi mai mulţi în Pro România”, a adăugat Gabriela Podaşcă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.