Șah la Comisia Europeană, dat de românca Maria Grapini

0

„Avem nevoie de fonduri de coeziune pentru că avem încă disparități regionale în privința calității vietii! Găsiți surse, nu tăiați fondurile care țin Europa unită!”, a precizat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Cel mai activ europarlamentar român, reprezentantul PPU-sl, Maria Grapini, a avut, marți, 29 mai, o intervenție răsunătoare, în plenul PE de la Strasbourg, pe subiectul critic al Cadrului financiar multianual 2021-2027 și resurse proprii. Europa întreagă este în fierbere, după plecarea Marii Britanii din familie, pentru că lupta pentru banii care sunt, evident, mai puțini se ascute pe zi ce trece, iar statele mari se fac, frecvent, că nu văd inechitățile gestionării și împărțirii bugetului rămas, în raport cu țările mai mici, ca să nu vorbim de cele din Est, dezavantajate vizibil, de ani buni.

Umanista Maria Grapini a depus un punct de vedere în plenara de la Strasbourg, dur și cu ecouri pentru cei care vor să audă/vadă realitatea. Vizată? Comisia Europeană și decizia acesteia de a tăia cu seninătate din banii consistenți, prevăzuți pe diverse fonduri, în locul găsirii unor alternative economice mai raționale.

„Ne-ați prezentat poziția Comisiei privind noul Cadrul financiar multianual  care este într-un conflict major cu poziția majorității din Parlamentul European! Ne-ați spus nonșalant că ați făcut ce trebuie, tăind fonduri din coeziune, din politica agricolă comună și din fondul social european! Cum să faceti ce trebuie, când cele trei fonduri sunt pilonii de dezvoltare a Uniunii Europene, de competitivitate si unitate? Ați spus că nu sunt suficienți bani, pentru că pleacă Marea Britanie, dar nu ați vorbit nimic despre noi măsuri prin care ați putea aduce bani la buget din evaziunea fiscală enormă, din pierderile imense din evaziunea pe TVA transfrontalier, din neimpozitarea profiturilor scoase în zone neimpozitate! Avem nevoie de subvenții pentru agricultori! Încă sunt subventii mai mici în Est decât în Vest și trebuie să le egalăm! Avem nevoie de fonduri de coeziune pentru că avem încă disparități regionale în privința calității vietii! Găsiți surse, nu tăiați fondurile care țin Europa unită!”, a scris europarlamentarul PPU-sl Comisiei Europene.

Mai mult decât atât, umanista Maria Grapini a adresat și o întrebare, în plenul de marți, pe această temă, pentru ca demersul ei să fie complet.

„Sunteți de acord că s-a făcut ce trebuie, tăind de la cele trei fonduri care, după părerea mea, țin Uniunea Europeană unită! Este nevoie de Fond de Coeziune, avem nevoie de Politică Agricolă Comună. Este normal să tăiem de la aceste fonduri?”, a punctat Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.