Ministrul Pintea critică dur „fosta” politica de resurse umane a MS

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, recent, la Piteşti, că în trecut politica de resurse umane a ministerului nu a fost, poate, cea mai fericită, afirmând că ”ne-am axat spre a rezolva problemele din Vest”.

Pintea a precizat că din 2007 aproximativ 14.000 de medici au părăsit România.

”Rezidenţiatul, încotro? Este o întrebare foarte bună pe care am trebui să ne-o punem cu toţii, cei care conducem destinele sănătăţii, pentru că, şi îmi asum ceea ce spun, politica de resurse umane a ministerului nu a fost, poate, cea mai fericită pentru a rezolva problemele din România. Ne-am axat spre a rezolva problemele din Vest. Începând cu 2007, aproximativ 14.000 de medici au părăsit România şi, ştiţi foarte bine, anul trecut odată cu Legea Salarizării şi anul acesta începând de la 1 martie salariile medicilor şi ale asistenţilor medicali au crescut la un nivel aproape european, fiind o primă măsură pe care Guvernul a luat-o pentru a păstra medicii în ţară. Dar aceşti medici au fost întâi rezidenţi, a precizat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat vineri, la Piteşti, şi la deschiderea lucrărilor conferinţei naţionale medicale organizată de Consiliul Judeţean Argeş, unde au fost abordate temele ”Reforma în rezidenţiatul din România” şi ”Un copil sănătos e un copil educat – Educaţie pentru sănătate”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.