Noul premier italian a trecut de votul Senatului

Noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a obţinut marţi seară votul de încredere al Senatului, în faţa căruia el a apărat politica „populistă” pe care intenţionează să o aplice: lupta împotriva „businessului” imigraţiei, relansarea creşterii economice şi revizuirea sancţiunilor impuse Rusiei, notează AFP.

Guvernul a obţinut 171 de voturi „pentru”, 117 „împotrivă” şi 25 de „abţineri”, a anunţat preşedinta Senatului, Elisabetta Alberti Casellati. Giuseppe Conte va trebui să obţină miercuri votul de încredere al deputaţilor.

„Dacă populism înseamnă să asculţi nevoile persoanelor, atunci revendicăm acest lucru”, a afirmat Giuseppe Conte care a preluat vineri conducerea primului guvern populist dintr-o ţară fondatoare a Uniunii Europene.

Nou venit în politică, necunoscut italienilor în urmă cu două săptămâni, acest avocat în vârstă de 53 de ani a înfruntat cu convingere plenul Senatului, unde a venit pentru a prezenta primul său discurs de politică generală înainte de a cere votul de încredere al parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.