Spitalul „Victor Babeș” va achiziționa un robot de eliminare a infecțiilor nosocomiale

0

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va achiziţiona tehnologie avansată de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 14 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul se va derula prin Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” şi va avea un buget de 159.000 de euro plus TVA.

Ideea a fost avansată în cadrul campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni sub titulatura „Propune pentru Bucureşti”.

În raportul de specialitate se arată că iniţiatorul proiectului propune achiziţia unui robot cu lumină pulsată ultravioletă cu xenon, pentru a distruge infecţiile nosocomiale.

Se menţionează că alegerea Spitalului dr. Victor Babeş se justifică prin faptul că în această unitate sunt în mod curent internaţi pacienţi cu boli infecţioase cu germeni multirezistenţi, precum şi numeroase cazuri de diaree cu Clostridium difficile, transferate din alte spitale. De asemenea, în spital există un compartiment de terapie intensivă boli infecţioase, care internează cele mai grave şi contagioase cazuri, precum şi două secţii de pneumoftiziologie, cu TBC. Totodată, se precizează că dezinfecţia saloanelor se face acum cu metode standard, durata curăţeniei şi dezinfecţiei terminale fiind de aproximativ 12 ore. În acest interval, saloanele respective nu se pot utiliza, ceea ce diminuează considerabil posibilitatea internării unor noi pacienţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.